Giocattolo Marcella: «Hyperod» με κινητήρα W16 1.400 ίππων

Ένας άντρας από την Αυστραλία, ο Paul Halstead, εξελίσσει το τελευταίο διάστημα ένα άγριο hypercar το οποίο αναφέρεται ως «Hyperod». Περί τίνος πρόκειται;

Ο Halstead διαθέτει πλούσια εμπειρία στην τοπική αυτοκινητοβιομηχανία και ήταν ο άνθρωπος πίσω από το Giocattolo Group B, ένα αυτοκίνητο με αμάξωμα Alfa Romeo Sprint που κατασκευάστηκε στην Αυστραλία

τη δεκαετία του 1980 με ένα Holden V8 κάτω από το καπό, από το οποίο παράχθηκαν μόλις 15 κομμάτια.

Το Fast forward και ο Halstead μοιράστηκαν πρόσφατα μερικά σκίτσα, εικόνες και λεπτομέρειες του νέου του έργου με το Car Advice.

Με το όνομα Giocattolo Marcella, το αυτοκίνητο διαθέτει σασί από ανθρακονήματα και μεταξόνιο πανομοιότυπο με το αντίστοιχο της Lamborghini Aventador. Ο Halstead θεωρεί το αυτοκίνητο ως «hyperod» επειδή θα έχει συνδέσμους με την ιστορία του American Hot Rod, αλλά σε αντίθεση με τα παραδοσιακά hot rod, θα είναι μηχανικά εξελιγμένο.

Η ισχύς του Marcella θα προέρχεται από ένα κινητήρα W16 που αποτελείται από δύο Chevrolet LS7 V8 7.0 λίτρων που έχουν κλίση πάνω από 45 μοίρες. Ο Halstead λέει ότι αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει ένα πολύ χαμηλό κέντρο βάρους ενώ η ιπποδύναμη φτάνει τους 1.400 ίππους. Με αυτόν τον πανίσχυρο κινητήρα συνδυάζεται ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο κινητήρας και ο κιβώτιο αποτελούν ουσιαστικά τμήμα του πλαισίου μαζί με την πίσω ανάρτηση.

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος περιλαμβάνονται οι εξαπίστονες δαγκάνες AP των φρένων και η διάταξη τριών καθισμάτων στο εσωτερικό όπως συμβαίνει και στη McLaren F1. Ο πρώην μηχανικός της McLaren F1, Barry Lock, συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη του ιδιότυπου οχήματος. Το τελευταίο δεν θα διαθέτει οροφή και θα είναι τόσο χαμηλό που δεν θα χρειάζεται πόρτες.

Το ενδιαφέρον σχέδιο της Giocattolo Marcella αναμένεται να παρουσιαστεί στο Pebble Beach Concours d’Elegance τον Ιούλιο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Νέο hypercar από την Bugatti

Vision 1789: Γαλλικό hypercar που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

To Hypercar της Toyota θα έχει 1.000 ίππους

The post Giocattolo Marcella: «Hyperod» με κινητήρα W16 1.400 ίππων appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα