Διαθέσιμα τα VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV

Η διάθεση των Touareg eHybrid και Touareg R PHEV έχει αρχίσει ήδη στην Ευρωπαϊκή αγορά από τη Volkswagen, με τα οποία δίνει άλλες δύο εναλλακτικές σε όσους θέλουν να έχουν υβριδικό αυτοκίνητο.

Τα βιβλία παραγγελιών στην Ευρώπη είναι επίσημα ανοιχτά για το VW Touareg

eHybrid και το Touareg R plug-in hybrid, το πρώτο με τιμή από 72.378 ευρώ στη Γερμανία, ενώ το δεύτερο από 84.660 ευρώ.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν το ίδιο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης, που στην έκδοση eHybrid αποδίδει 381 ίππους και στην παραλλαγή “R”, η απόδοση φτάνει τους 462 ίππους. Η ηλεκτρική αυτονομία και για τις δύο περιπτώσεις είναι έως 47 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα σύστημα κλιματισμού 4 ζωνών, το Innovision Cockpit με ψηφιακά όργανα, το κορυφαίο σύστημα πλοήγησης Discover Premium και πανοραμική συρόμενη/ ανακλινόμενη οροφή. Το Touareg R έχει επιπλέον, προβολείς IQ.LightLED matrix.

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 βενζινοκινητήρα, που προσφέρουν πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας για αποστάσεις μικρότερες από 100 χιλιόμετρα όταν είναι φορτισμένη η μπαταρία. Συγκεκριμένα, το eHybrid εμφανίζει μέση κατανάλωση 2,6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα απόστασης, ενώ για το “R” η αντίστοιχη μέση κατανάλωση είναι 2,7 λίτρα. Και οι δύο εκδόσεις έχουν ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων, το οποίο η VW λέει ότι είναι “εξαιρετικά υψηλό” για υβριδικά μοντέλα, προσθέτοντας ότι μπορείτε επίσης πως η έλξη αυτή είναι δυνατή ακόμα και μόνο με τη χρήση της EV λειτουργίας. Επιπλέον, το Touareg είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που μπορεί να οδηγηθεί μέσα και έξω από ένα χώρο στάθμευσης χάρη στη νέα του λειτουργία Park Assist με τηλεχειριστήριο.

Δείτε ακόμα:

To Touareg της ΑΒΤ τα έχει… 500!

Αποκάλυψη για το VW Taos

Πόσο κοστίζει το νέο VW ID.4 στην Ελλάδα;

The post Διαθέσιμα τα VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα