Ένα πρωτότυπο Tesla για το Le Mans

Δυστυχώς η Tesla δεν αποφάσισε την αγωνιστική της εμπλοκή όμως δύο ευφάνταστοι σχεδιαστές οραματίστηκαν την συμμετοχή της πρωτοπόρου εταιρίας στο διάσημο Le Mans με ένα άκρως εντυπωσιακό σε εμφάνιση και τεχνολογία πρωτότυπο.

Το πρωτότυπο με την ονομασία Tesla PMPE 2030 είναι μια δημιουργία

που προέκυψε από τη συνεργασία δύο ταλαντούχων Βέλγων σχεδιαστών, του Fabian Brees και του Jeroen Claus οι οποίοι οραματίστηκαν την συμμετοχή της Tesla στο Le Mans στην αρχή της επόμενης δεκαετίας.

Με βάση και άλλες προτάσεις αγωνιστικών πρωτοτύπων για τον διάσημο αγώνα η εικόνα της δημιουργίας των δύο σχεδιαστών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή χωρίς όμως να διαφοροποιείται τις βασικές αρχές που αναγκαστικά επιβάλουν οι αεροδυναμικές ανάγκες ενός τέτοιου μοντέλου. Πρακτικά λοιπόν η σιλουέτα είναι διαμορφωμένη ώστε σε μεγάλες ταχύτητες να λειτουργεί ως μια μεγάλη πτέρυγα η οποία δημιουργεί κάθετη αεροδυναμική δύναμη η οποία πιέζει το αυτοκίνητο στο δρόμο βελτιώνοντας την δυναμική συμπεριφορά του.

Το πραγματικά ενδιαφέρον έχει να κάνει με ορισμένες από τις τεχνολογίες που προτείνονται αν και κάποιες δείχνουν αρκετά φιλόδοξες ακόμα και για το 2030. Έτσι λοιπόν το πρωτότυπο Tesla δεν έχει παρπρίζ καθώς ο οδηγός που κάθεται μέσα στο κόκπιτ βλέπει γύρω του μέσα από οθόνες οι οποίες προβάλουν την εικόνα του περιβάλλοντος που καταγράφεται από κάμερες περιμετρικά του αυτοκινήτου. Επίσης το γεγονός πως πρόκειται για Tesla υπονοεί πως μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το Le Mans είναι όμως αγώνας αντοχής οπότε χρειάζεται μια λύση για την φόρτιση των μπαταριών. Αυτή έρχεται μέσα από την επαγωγική φόρτιση η οποία επιτυγχάνεται όταν το αυτοκίνητο θα κινείται σε μια ειδικά διαμορφωμένη λωρίδα κατά μήκος της πίστας. Είναι λοιπόν σαφές πως πρόκειται για μια αρκετά φιλόδοξη πρόταση η οποία όμως δεν παύει να είναι άκρως ενδιαφέρουσα και σίγουρα εντυπωσιακή σε κάθε της πτυχή.

Διαβάστε επίσης

Έτσι μπορεί να είναι το Tesla CyberCoupe

Σε τρία χρόνια η φθηνότερη μπαταρία της Tesla

Ένα Tesla Model Y που λατρεύει το χώμα (video)

The post Ένα πρωτότυπο Tesla για το Le Mans appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα