VW Polo: Συνώνυμο της ασφάλειας

Για τη Volkswagen η ασφάλεια που παρέχει τα μοντέλα της αποτελεί προτεραιότητα και αυτό είναι εμφανές στη νέα γενιά του Polo.

Στον τομέα των συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, το γερμανικό μοντέλο είναι από τα καλύτερα εξοπλισμένα οχήματα της κατηγορίας του, με ηλεκτρονικούς «φύλακες-αγγέλους» που φροντίζουν για εσάς και τους γύρω σας.

Τι θα λέγατε όμως να δούμε μερικές από τις τεχνολογικές

λύσεις που δημιουργούν αυτή την ασπίδα προστασίας για τους επιβάτες του Volkswagen Polo; Από τη βασική του κιόλας έκδοση εφοδιάζεται με ESP με ABS, ASR, MSR και EDL με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών.

Στη φαρέτρα του συναντάμε επίσης σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα Hill Start Assist, το Driver Alert System ανιχνεύει την κόπωση του οδηγού ενώ το Polo εφοδιάζεται και με αισθητήρα τυφλού σημείου, σε συνδυασμό με το σύστημα Rear Traffic Alert.

Κι αν κάποια από τα παραπάνω μπορεί κανείς να τα συναντήσει και σε άλλα μοντέλα, το VW Polo είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας που στη βασική του έκδοση περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα Multi Collision Brake. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας της Volkswagen που επεμβαίνει στα φρένα του Polo για να αποτρέψει ή να μειώσει τις συνέπειες μιας δεύτερης πρόσκρουσης στην περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει ήδη εμπλακεί σε ατύχημα. Αποτελεί άλλη μία προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας της γερμανικής εταιρίας που βρήκε τον δρόμο της από τα πολυτελή αυτοκίνητα στα μικρότερα μοντέλα της αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την προσφερόμενη ασφάλεια. Το προηγμένο σύστημα της VW επενεργεί αυτόματα στα φρένα του Polo, έπειτα από ατύχημα, ακόμη και αν ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν αντιδράσει. Έτσι μειώνει σημαντικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια δεύτερη σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο ή με αντικείμενα και υποδομές.

Ας δούμε όμως μερικά ακόμα ηλεκτρονικά συστήματα που συναντώνται στο νέο Polo:

Λειτουργία αναγνώρισης πεζών

Η λειτουργία Αναγνώρισης Πεζών, ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του Polo. Το σύστημα ανιχνέυει άμεσα τον όποιο πεζό μπορεί να βρεθεί μπροστά από το Polo και μπορεί να σας εμπλέξει σε ατύχημα και σας ενημερώνει άμεσα με ηχητικά και οπτικά σήματα. Αν δεν πατήσετε το φρένο, τότε το σύστημα σας προειδοποιεί με ένα στιγμιαίο φρενάρισμα για την κρισιμότητα της απόστασης από τον πεζό. Την ίδια στιγμή, το σύστημα προετοιμάζεται για να ακινητοποιήσει το όχημα, παρέχοντάς σας τη μέγιστη δύναμη πέδησης. Αν παρ’ όλα αυτά δεν φρενάρετε, το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα και φρενάρει το αυτοκίνητο. Ιδανικά, αυτό θα αποτρέψει την σύγκρουση ή θα μειώσει την βαρύτητά της. Η Λειτουργία Αναγνώρισης Πεζών αποτελεί επέκταση του βασικού συστήματος παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου “Front Assist” με City Emergency Braking.

Σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου «Front Assist» με City Emergency Braking

Η πιθανότητα σύγκρουσης μειώνεται σημαντικά όταν τηρείτε τις σωστές αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα. Μερικές φορές όμως συμβαίνουν και απρόοπτα. Το σύστημα σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου «Front Assist» με City Emergency Braking, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του Polo και είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Αν ανιχνεύσει την πιθανότητα κρίσιμης κατάστασης, το σύστημα «Front Assist» εκπέμπει ηχητικά και οπτικά σήματα προειδοποιώντας τον οδηγό να προετοιμαστεί για απότομο φρενάρισμα. Το «Front Assist» υποστηρίζει τον οδηγό και κατά το φρενάρισμα, εξασφαλίζοντας ότι εφαρμόζεται η μέγιστη δύναμη πέδησης, όπου αυτό χρειάζεται. Αν ο οδηγός δεν φρενάρει, τότε το σύστημα αναλαμβάνει και ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης με στόχο να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μειωθεί η ταχύτητα πρόσκρουσης.

Αερόσακος Κουρτίνα
Ο αερόσακος κεφαλής (curtain) στο νέο Polo είναι ένας πλευρικός αερόσακος που ξεδιπλώνεται από την οροφή, σαν κουρτίνα. Ενεργοποιείται μετά από μια σύγκρουση και καλύπτει όλα τα πλαϊνά παράθυρα εμπρός και πίσω καθώς και την κολόνα Β. Έτσι δεν προστατεύει μόνο τον οδηγό και τον συνοδηγό, αλλά και τους πίσω επιβάτες που κάθονται στις εξωτερικές πλευρές των καθισμάτων. Το νέο Polo φέρει αερόσακους curtain στον στάνταρ εξοπλισμό του με τους συνολικούς αερόσακους να φτάνουν από την βασική κιόλας έκδοση στους έξι.

Προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών
Αυτό το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών είναι προαιρετικό για το Polo. Όταν εντοπίσει κρίσιμες καταστάσεις με υψηλό κίνδυνο ατυχήματος, αυτόματα προχωρά σε προληπτικά μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα αφήνει ένα μικρό κενό στα παράθυρα και την ηλιοροφή, για να βελτιστοποιήσει την λειτουργία των πλευρικών αερόσακων και αερόσακων κεφαλής. Την ίδια στιγμή η ζώνη του εμπρός καθίσματος τεντώνει για να σταθεροποιηθούν στη θέση τους ο οδηγός και ο συνοδηγός. Μόλις περάσει ο κίνδυνος, οι ζώνες χαλαρώνουν και τα πλευρικά παράθυρα και η οροφή μπορούν να ανοίξουν ξανά.

The post VW Polo: Συνώνυμο της ασφάλειας appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα