Nissan IMk Concept: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το πρωτότυπο IMk αποτελεί την πρόταση της Nissan για τα μελλοντικά αυτοκίνητα πόλης.

Βασικά χαρακτηριστικά του ιαπωνικού city car είναι φυσικά οι περιορισμένες διαστάσεις του αμαξώματος και το ηλεκτρικό μοτέρ. Πιο συγκεκριμένα το IMk Concept έχει μόλις 3,4 μέτρα

μήκος, το πλάτος του φτάνει τα 1,5 μέτρα, ενώ θα δείχνει αρκετά ψηλό, χάρη στα 1.644 mm του. Η σχεδίασή του, σύμφωνα με την Nissan αποτελεί τμήμα της νέας φιλοσοφίας «Timeless Japanese Futurism», ενώ η εμπρός φωτιζόμενη γρίλια δίνει την απαραίτητη τσαχπινιά. Τη θέση των παραδοσιακών καθρεπτών έχουν πάρει μικροσκοπικών διαστάσεων κάμερες που απεικονίζουν σε οθόνες το τι βλέπει ο οδηγός πίσω και πλάι, ενώ στο εσωτερικό οι μοναδικοί κλασσικοί διακόπτες είναι αυτοί του start button και του επιλογέα, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι αφής. Χάρη στην γυάλινη ηλιοροφή, η καμπίνα είναι αρκετά φωτεινή ενώ δεν λείπουν οι ψηφιακές οθόνες, οι λεπτομέρειες από ξύλο και τα φανταχτερά υφάσματα.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει δημιουργηθεί για να μπορεί να δεχθεί και σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, που αφήνει τον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης, εξ ου και η ύπαρξη τιμονιού και των δύο πεντάλ.

Προς το παρόν η Nissan δεν έχει ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία του ηλεκτροκινητήρα του IMk Concept, παρά μόνο ότι θα χαρίζει στον οδηγό εξαιρετικές επιταχύνσεις.

The post Nissan IMk Concept: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα