Nissan: Εξαγορά του τμήματος μπαταριών από το Envision Group

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς ολόκληρου του τμήματος μπαταριών και των εγκαταστάσεών του από τον κινέζικο ενεργειακό όμιλο Envision ανακοίνωσε η Nissan με τη νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί να συνεχίζει να αποτελεί προμηθευτή για τους Ιάπωνες.

Η διαδικασία για την πώληση της θυγατρικής Automotive Energy Supply Corporation (AESC) της Nissan

στον κινέζικο όμιλο είχε ξεκινήσει πριν από έναν περίπου χρόνο και περιλαμβάνει και τις εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών στο Tennessee των Η.Π.Α., οι οποίες άνηκαν στην Nissan Β. Αμερικής και εκείνες που βρίσκονται στο Sunderland της Αγγλίας, ιδιοκτησίας της Nissan Motor Manufacturing. Η Envision κάνει παράλληλα δικές της και τις επιχειρήσεις εξέλιξης και παραγωγής των Ιαπώνων που βρίσκονται στην Ιαπωνία σε Oppama, Atsugi και Zama αντίστοιχα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών καλύπτει και το εργατικό δυναμικό για το οποίο δεν αναφέρεται κάποια μείωση, ενώ τα κεντρικά της εταιρίας αλλά και οι εγκαταστάσεις εξέλιξης θα παραμείνουν στην Ιαπωνία.

Η AESC ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την εξέλιξη και παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών NEC.

Για αυτό το γεγονός ο διευθυντής του τμήματος ανταγωνισμού της Nissan, Yasuhiro Yamauchi, δήλωσε: ” Η νέα εταιρία έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί ως μία εταιρία κατασκευής μπαταριών, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά της, υπό την σκέπη της Envision. Η Nissan θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη νέα εταιρία κάνοντας την σημαντικό προμηθευτή της καθώς εμείς θα συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην ανάπτυξη και παραγωγή κορυφαίων ηλεκτρικών μοντέλων.”

H Envision έχει τρομερά φιλόδοξα σχέδια όσον αφορά στην κατασκευή πιο προσιτών μπαταριών ιόντων λιθίου στο άμεσο μέλλον, με στόχο να ρίξει το κόστος παραγωγής κάτω από τα 100 δολάρια Η.Π.Α. ανά κιλοβατώρα (αναφορικά με την χωρητικότητα των μπαταριών) έως το 2020 και στα 50 δολάρια έως το 2025. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα τότε οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν σημαντικά και θα βρεθούν στα ίδια ή και χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αντίστοιχης απόδοσης μοντέλα (ισχύς αλλά και αυτονομία) με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η νέα εταιρία παραγωγής μπαταριών που θα προκύψει μετά την εξαγορά αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της επίσημα την 1η Απριλίου.

The post Nissan: Εξαγορά του τμήματος μπαταριών από το Envision Group appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα