Nissan Skyline GT-R του ’69 σε δημοπρασία

22:04 7/3/2020 - Πηγή: NewsAuto

Είναι ένα κομμάτι ιστορίας για τη Nissan. Το sedan Skyline με το δίλιτρο 6κύλινδρο μοτέρ, έχει ελάχιστα χιλιόμετρα και δημοπρατείται στοχεύοντας «στην καρδιά» των ρομαντικών.

Έχοντας διανύσει μόλις 40.000 χιλιόμετρα, το συγκεκριμένο Skyline GT-R του 1969,

είναι ένα από τα ελάχιστα που διατηρούνται σε τόσο καλή κατάσταση. Έχοντας μάλιστα και ενδιαφέρον ιστορικό, μια και είναι ένα από τα αυτοκίνητο στο οποίο είχαν γίνει όλες οι επεμβάσεις προκειμένου να μπορεί να λάβει μέρος σε αγώνες στην Ιαπωνία. Μάλιστα, το συγκεκριμένο, έχει πάρει και την πρώτη θέση στην κατηγορία του, στους 49 από τους 52 αγώνες που εμφανίστηκε.

Η κατάστασή του είναι εξαιρετική όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την αναγγελία της δημοπρασίας. Ο κινητήρας του είναι ένας 6κύλινδρος δίλιτρος που αποδίδει 160 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει την ισχύ στους τροχούς του πίσω άξονα. Αναμφίβολα, πολύ ικανό για να προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση σε περιβάλλον πίστας, το ιστορικό Nissan απευθύνεται σε όσους έχουν μια… ευαισθησία στα μοντέλα από το παρελθόν της Nissan και όχι μόνο.

Για την τιμή που μπορεί να φτάσει το συγκεκριμένο στη δημοπρασία, δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι κάτι φθηνό και θα θέτει «δίλημμα» για όσους θελήσουν να το αποκτήσουν, ανάμεσα στην επιλογή του και στην αγορά ενός πιο καινούργιου GT-R με περισσότερη τεχνολογία και ισχύ. Όσοι πιστοί, μπορούν να αναζητήσουν τη δημοπρασία που έχει προγραμματιστεί για τις 27-28 Μαρτίου, στη σελίδα της BH Auction.

The post Nissan Skyline GT-R του ’69 σε δημοπρασία appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα