O μοναδικής ακουστικής ήχος του BMW Concept i4 (video)

14:03 7/3/2020 - Πηγή: NewsAuto

Πως μπορεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο να συνεπάρει τα αυτιά του οδηγού και επιβατών; Και όμως μπορεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το BMW Concept i4.

Η BMW για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί, καθώς συνεργάζεται με ένα «ιερό τέρας» της μουσικής, για να βελτιώσει τον ήχο του νέου της ηλεκτρικού πρότζεκτ, Concept i4. Πρόκειται για τον διάσημο Γερμανό συνθέτη Hans Zimmer, o οποίος με τη βοήθεια του sound designer

της BMW, Renzo Vitale ανέλαβε το μουσικό soundtrack του συγκεκριμένου οχήματος. Πιο αναλυτικά, ο ήχος που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία εκκίνησης ξεκινάει από μια νότα και καταλήγει σε μια ολόκληρη συγχορδία, ενώ ο ήχος ακινητοποίησης αντιστρέφεται από μια συγχορδία σε μια και μοναδική νότα.  «Ο Renzo και εγώ είχαμε την ίδια έμπνευση για να ενώσουμε το παρελθόν και το μέλλον της BMW μέσω του ήχου που δημιουργήσαμε  για το Concept i4», δήλωσε ο Zimmer, τονίζοντας επίσης ότι «ελπίζουμε ότι ο ήχος που δημιουργήσαμε είναι κλασικός έχοντας παράλληλα το στοιχείο της έκπληξης και μαζί μία ανάλαφρη αίσθηση που ταιριάζει με την βαυαρική εταιρεία».

Να αναφέρουμε ότι ο 64χρονος Zimmer έχει συνθέσει τα soundtracks διάσημων κινηματογραφικών ταινιών, όπως τα Lion King, Πειρατές της Καραϊβικής, Μονομάχος, Interstellar, την τριλογία των Dark Knight, Δουνκέρκη. Επίσης στη συλλογή του αρκετά βραβεία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν ένα Όσκαρ, καμπόσα Grammy, όπως και Χρυσές Σφαίρες. Τέλος, για το BMW Concept i4 να αναφέρουμε ότι διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 530 ίππων Εδώ δεν έχουμε πολλούς ηλεκτροκινητήρες αλλά ένα μεγάλο, απόδοσης 530 ίππων, ο οποίος αντλεί την ενέργειά του από μία μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 600 km (WLTP) με μία φόρτιση.

The post O μοναδικής ακουστικής ήχος του BMW Concept i4 (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα