Hyundai i30: Τα 10 σημεία που ξεχωρίζει

To Hyundai i30 βρίσκεται πλέον στην τρίτη του γενιά και όντας πιο «ώριμο» και πιο πλήρες από ποτέ, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανταγωνιστική μικρομεσαία κατηγορία. Ας δούμε τους δέκα λόγους που το κάνουν να αποτελεί ιδανική επιλογή!

Είναι πολύπλευρο
Η γκάμα του i30 αποτελεί εξαιρετική λύση για εργένηδες και οικογενειάρχες, νέους στην ηλικία αλλά και νέους στο πνεύμα. Είναι μια έξυπνη και αποδοτική επιλογή για όσους αναζητούν ελκυστικό σχεδιασμό,

αποτελεσματική και δυναμική οδήγηση και το πλέον ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας.

Είναι αξιόπιστο
Το i30 ξεχωρίζει για την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Μάλιστα αυτή είναι… εγγυημένη μιας και η Hyundai προσφέρει τη μοναδική, κορυφαία 5-ετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων.

Είναι συνδεδεμένο
Το Hyundai i30 καθιερώνει τεχνολογία με χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, όπως τα Apple CarPlayΤΜ, Android AutoΤΜ και την ασύρματη φόρτιση για την ενίσχυση της λειτουργίας smartphone και της λειτουργικότητας κατά την οδήγηση.

Είναι για κάθε γούστο
Αρκετές είναι και οι επιλογές σε κινητήρια σύνολα. Στη βάση της γκάμας είναι η επιλογή με τον 1400άρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 100 ίππων, τον 1000άρη Turbo των 120 PS και τον ολοκαίνουριο 1.4 T-GDI των 140 αλόγων που προσφέρεται μόνο στο πακέτο Premium Navi και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή με 7άρι DCT. Στο μέτωπο των diesel, προσφέρεται με τον νέο 1.600άρη diesel Smartstream, ο οποίος πληροί το νέο πρότυπο ρύπων Euro 6d Temp. Το μοτέρ έρχεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, μια με 96 ίππους, μια με 116 και μια με 136 άλογα. Όλες οι επιλογές συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ για τις δύο ισχυρότερες υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας και με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Είναι οικονομικό
Σύμφωνα πάντα με την Hyundai, η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεκινά μόνο από τα 3.8 lt./100 km (99 gr./km CO2) στην έκδοση των 96 ίππων. Παράλληλα, λόγω της υιοθέτησης αρκετών σχετικών τεχνολογιών, το μοτέρ προσφέρει χαμηλές εκπομπές NOx. Το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης είναι ανά 2 έτη / 30.000χλμ. για όλους τους κινητήρες diesel (i30: 1.6L 95/110/136ps) αλλά και όλους τους ατμοσφαιρικούς βενζίνης (i30: 1.4L 100ps). Οι turbo βενζίνης έχουν service ανά έτος / 15.000χλμ. (i30: 1.0T 120ps & 1.4T 140ps).

Είναι απολαυστικό
Με λειτουργία Sport Mode που επηρεάζει τη συμπεριφορά σε τιμόνι (ηλεκτρική υποβοήθηση), κινητήρα, κιβώτιο και πεντάλ γκαζιού, το 7-DCT προσφέρει την οικονομία ενός μηχανικού κιβωτίου με την άνεση και ομαλότητα ενός αυτομάτου κιβωτίου, αλλά και την οδηγική απόλαυση και πειθαρχία σε συνθήκες σπορ οδήγησης.

Είναι ισχυρότερο αλλά και ελαφρύτερο
Χάρη στην προηγμένη μεταλλουργική τεχνολογία της Hyundai Steel, το αμάξωμα του νέου Hyundai i30 είναι ανθεκτικότερο, ελαφρύτερο, και με κορυφαία στρεπτική ακαμψία. Στην πράξη, αυτό σημαίνει απολαυστικότερη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη οδήγηση, με μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Είναι ευρύχωρο
Το εσωτερικό του νέου i30 προσφέρει από τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του.

Είναι ασφαλές
Μία κορυφαία γκάμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφαλείας εφοδιάζει το μοντέλο της κορεάτικης μάρκας. Αυτή περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων, τα Συστήματα Autonomous Emergency Braking, Smart Cruise Control, Lane Keeping Assist System, Driver Attention Alert και Blind Spot Detection.

Το… S-10 το καλό
Το i30 έχει ως στάνταρ από τη βασική έκδοση, το S-10, δηλαδή ένα πακέτο 10 τεχνολογικών ενεργητικής ασφάλειας που κάνουν τη διαφορά. Αναλυτικά περιλαμβάνει:
#1 DAA – Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού
#2 LDWS – Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας
#3 LΚΑS – Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
#4 FCWS – Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Πρόσκρουσης
#5 AEB City – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)
#6 AEB Urban – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)
#7 ΗΒΑ – Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
#8 ΗAC – Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα
#9 SL – Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας
#10 SBL – Στατικά Φώτα Στροφής

The post Hyundai i30: Τα 10 σημεία που ξεχωρίζει appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα