Σε συνεργασία με τη Ford το επόμενο VW Amarok

H γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως η επόμενη γενιά του pick up μοντέλου της θα εξελιχθεί από κοινού με τη Ford.

Πριν μερικούς μήνες οι VW & Ford ανακοίνωσαν πως θα «συμμαχήσουν» στους τομείς των επαγγελματικών οχημάτων και της ηλεκτροκίνησης-αυτόνομης οδήγησης. Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας αυτής φαίνεται πως θα είναι η επόμενη γενιά του VW Amarok. Οι πληροφορίες αναφέρουν

πως οι Γερμανοί θα χρησιμοποιήσουν-κατά πάσα πιθανότητα-την πλατφόρμα του νέου Ranger ώστε να περιορίσουν το κόστος εξέλιξης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κοινοί κινητήρες στα δύο μοντέλα.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να επεκταθεί άμεσα και σε άλλα επαγγελματικά οχήματα, με την προσοχή να στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των επαγγελματικών αυτοκινήτων της VW, οι Γερμανοί επιδιώκουν να πάρουν ένα ποσοστό από την εταιρεία Argo, η οποία ανήκει στη Ford και έχει σαν κύριο αντικείμενο την έρευνα και εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης (η Wall Street Journal αναφέρει πως η VW θα επενδύσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Argo).

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση και η σταδιακή εφαρμογή συστημάτων αυτόνομης οδήγησης αναμένεται να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες συμμαχίες μεταξύ των εταιρειών αυτοκινήτου στο μέλλον.

The post Σε συνεργασία με τη Ford το επόμενο VW Amarok appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα