H Mercedes-AMG GT63 S 4-Door κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

Η Mercedes-AMG έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με την AMG GT63 S 4-Door να σημειώνει χρόνο 7:25.41 στο Nurburgring και ισχυρίζεται πως πρόκειται για ρεκόρ τετραθέσιου, τετράθυρου μοντέλου παραγωγής.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Ο χρόνος που σημείωσε η AMG GT63 S 4-Door είναι αναμφίβολα εκπληκτικός, όπως άκρως εντυπωσιακό είναι

και το in-car που καταγράφει τον συγκεκριμένο γύρο. Σύμφωνα με την Mercedes-Benz πρόκειται για το ρεκόρ τετράθυρου μοντέλου παραγωγής, ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός της βρίσκει κάποιες αντιρρήσεις.

Αυτές οι αντιρρήσεις προέρχονται από τους κύκλους της Jaguar η οποία με την XE SV Project 8 έχει σημειώσει χρόνο 7:21.23 που την κατοχυρώνει σαν το ταχύτερο sedan στο Nurburgring. Απαντώντας σε αυτό η Mercedes-Benz σημειώνει πως η Project 8 που σημείωσε το ρεκόρ ήταν η έκδοση Track Pack στην οποία τη θέση των πίσω καθισμάτων έχει πάρει ένα rollcage. Επιπλέον η Project 8 δεν είναι μοντέλο ευρείας παραγωγής καθώς θα περιοριστεί σε 300 αντίτυπα. Από την μεριά της λοιπόν η Mercedes-Benz σημειώνει πως με τον χρόνο που σημείωσε η GT63 S 4-Door είναι το ταχύτερο τετραθέσιο όχημα που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες και είναι μοντέλο ευρείας παραγωγής.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού που ίσως κρατήσει αρκετά ακόμα καθώς οι δύο εταιρίες μπορούν κάλλιστα να παίζουν με τις λεπτομέρειες. Η ουσία πάντως είναι πως η επίδοση της GT63 S 4-Door είναι άκρως εντυπωσιακή και αποτυπώνει τις δυνατότητες του τετράθυρου κουπέ της AMG.

Keywords
Τυχαία Θέματα