Η Lamborghini σκέφτεται τη δημιουργία ενός hypercar

Αρκετά κοντά στην υλοποίηση φαίνεται πως βρίσκεται το σενάριο που θέλει τη Lamborghini να φτιάχνει ένα hypercar με εστίαση στην αεροδυναμική.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η Lamborghini φαίνεται πως θέλει να κοντράρει την McLaren Senna και την Aston Martin Valkyrie καθώς πολύ πιθανό είναι πλέον το σενάριο της δημιουργίας ενός αντίστοιχης φιλοσοφίας

hypercar.

Το ενδιαφέρον της εταιρίας για κάτι τέτοιο εξέφρασε το αφεντικό της Lamborghini, Stefano Domenicali σημειώνοντας πως το νέο μοντέλο θα μπορούσε να είναι συνεχιστής των Centenario και Veneno. Θα πρόκειται σαφώς για ένα μοντέλο εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής που σίγουρα θα κοστίζει αρκετά εκατομμύρια.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τις τεχνολογίες και τις προδιαγραφές του μοντέλου όμως είναι αρκετά πιθανό να δούμε σε αυτό μια πιο δυνατή έκδοση του V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων της Lamborghini σε συνδυασμό με κάποιον ή κάποιους ηλεκτροκινητήρες ώστε η συνολική ισχύς να φθάνει σε τετραψήφιο νούμερο.

Ωστόσο εκτός από την δύναμη, σημαντικό όπλο της νέας Lamborghini θα είναι η αεροδυναμική που θα εξασφαλίζει και πολύ μεγάλη κάθετη δύναμη προς όφελος της σταθερότητας και των οδικών χαρακτηριστικών. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να δούμε ένα σχήμα που θα διαφέρει αρκετά από αυτό των υπόλοιπων Lamborghini.

Keywords
Τυχαία Θέματα