VW: Τα μισά μας αυτοκίνητα θα είναι SUV μέχρι το 2025

Η VW συνεχίζει την μεγαλύτερη SUV επίθεση στην ιστορία της και πλέον, η γερμανική μάρκα στοχεύει μέχρι το 2025 τα μισά αυτοκίνητα που πουλά στον πλανήτη να είναι SUV.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Αυτή τη στιγμή το 1/5 των πωλήσεων της μάρκας αφορά σε SUV μοντέλα, όμως σε 7 χρόνια από σήμερα η VW θα προσφέρει πάνω από 30 διαφορετικά μοντέλα του είδους παγκοσμίως, ώστε να πιάσει τον παραπάνω

στόχο της.

Σήμερα, με την προσθήκη στη γκάμα του νέου μικρού SUV T-Cross, η VW διαθέτει στη γκάμα της στην Ευρώπη 4 διαφορετικά SUV/Crossover, αφού εκτός του T-Cross υπάρχει επίσης το T-Roc, το Tiguan και το Touareg. Παράλληλα στις Η.Π.Α. η μάρκα προσφέρει το Atlas, ενώ στην Κίνα υπάρχει και το VW Teramont.

Στα αμέσως επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και άλλα νέα SUV που θα αυξήσουν κατά πολύ το πορτφόλιο της μάρκας, μεταξύ των οποίων και το ID. Crozz, το πρώτο ηλεκτρικό SUV/Crossover μοντέλο της VW.

Η VW έχει λανσάρει την SUV επίθεσή της το 2015, όταν και είχε στη γκάμα της μόνο δύο μοντέλα του είδους, το Tiguan και το Touareg. Η δεύτερη γενιά του Tiguan που λανσαρίστηκε το 2016 ήταν το πρώτο προϊόν της νέας εποχής των SUV της μάρκας, μέχρι και τη φετινή χρονιά που πλέον η επικείμενη παρουσίαση του νέου T-Cross αυξάνει τον αριθμό των μοντέλων του είδους στα 6 παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα