F1: McLaren Renault;

Η Βρετανική εταιρεία μετά από 3 άγονα χρόνια συνεργασίας με τη Honda έχει αποφασίσει ν’ αλλάξει στρατόπεδο και να βρεθεί σ’ αυτό της Renault. Μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις στη συμφωνία McLaren με Renault για 2018 -2020.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πρόκειται για μια συνεργασία

που γίνεται για πρώτη φορά. Δεν έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν η McLaren με τη Renault. Η συνεργασία θα είναι 3τής μέχρι το τέλος του 2020 οπότε και θ’ αλλάξουν εκ νέου οι κανονισμοί για τους κινητήρες στη F1.

Ήταν κοινό μυστικό ότι η McLaren δεν ήθελε να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Honda. Οι Ιάπωνες δεν θέλουν όμως να φύγουν από τη F1, πιστεύουν δε ακράδαντα ότι πολύ σύντομα η υβριδική τους μηχανή θα βρίσκεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Από τη FIA και τη FOM έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί τρόπος να παραμείνει η Honda στη F1.

Στα απόμερα της συμφωνίας McLarenRenault, η εργοστασιακή ομάδα της Renault, θα συνεργαστεί τη νέα χρονιά (2018) με το Κάρλος Σάινθ που φέτος τρέχει με την Toro Rosso. Έτσι ο Σάινθ θα βρει εκεί το Χούλκενμπεργκ. Η μικρή ομάδα της Red Bull που φέτος χρησιμοποιεί υβριδική μηχανή Renault, του χρόνου θα έχει υβριδική μηχανή Honda. Ακούγεται όμως ότι αυτό θα λειτουργήσει ως πρόδρομος για συνεργασία Red Bull Honda το 2019!

Απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις σ’ όλα αυτά ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Σύντομα θα ξέρουμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα