Εντυπωσιάζει το Kia Proceed Concept

Μετά από αρκετά teaser, το Kia Proceed Concept παρουσιάστηκε στο φετινό Auto Show της Φρανκφούρτης και μας δείχνει τα μελλοντικά σχεδιαστικά πλάνα της φίρμας.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Η shooting brake μορφή είναι μόνο η αφορμή, μιας και προλειαίνεται το έδαφος για μια νέα προχωρημένη εταιρική ταυτότητα αλλά και τον προπομπό του ProCeed. Οι χειρολαβές είναι “κρυφές”

μέσα στο αμάξωμα, ενώ το χαμηλό ύψος, οι μυώδεις αναλογίες και οι απανταχού καμπύλες δίνουν τον τόνο της κατασκευής. Το εντυπωσιακό είναι πως απουσιάζουν οι μεσαίες κολόνες, ενώ δεν υπάρχουν και πλαϊνοί καθρέπτες.

Το όλο εγχείρημα επιμελήθηκε το Ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Kia στη Γερμανία, με πρόσχημα τη μίξη ενός κουπέ αμαξώματος με εκείνη ενός wagon. Οι πέντε πόρτες προσδίδουν κάποια στοιχεία πρακτικότητας, το σίγουρο πάντως είναι πως η σχεδίαση είναι πολύ εκκεντρική και θα προκαλέσει πάταγο εάν μεταφερθεί αυτούσια από το πρωτότυπο στο μοντέλο της παραγωγής που θα δούμε στα τέλη του 2018 ή μέσα στο 2019.

Όσον αφορά το εσωτερικό του, διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα που καλύπτονται σε περισσότερα από 100 μέτρα από μαύρο ύφασμα από ελαστάν, το οποίο κόπηκε και εφαρμόστηκε με το χέρι. Το θέμα της Lava Red συνεχίζεται και στο εσωτερικό και το βλέπουμε στα πάνελ των θυρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα