Τριετής συμφωνία της Toro Rosso με τη Honda

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ των αλλαγών ισορροπιών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 μπήκε στη θέση του. Μετά το οριστικό διαζύγιο της McLaren με τη Honda για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ, η ιαπωνική εταιρεία θα προμηθεύει

από το 2018 υβριδικές μηχανές στη Scuderia Toro Rosso-Honda!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

H συμφωνία φέρεται να έχει τριετή ορίζοντα, δηλαδή μέχρι το τέλος της σεζόν του 2020 όταν και κλείνει ο κύκλος των υβριδικών μηχανών της σημερινής τεχνολογίας. Ως γνωστόν, αυτή την περίοδο γίνονται συζητήσεις για τις σημαντικές αλλαγές που θα έρθουν το 2021 με στόχο να προσελκύσουν κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο σπορ.

Έτσι για τρίτη σερί σεζόν η ομάδα με έδρα στη Φαένζα της Ιταλίας, θα τρέξει με τρίτη διαφορετική υβριδική μηχανή, καθώς φέτος η STR12 παίρνει ώθηση από μονάδες της Renault ενώ πέρυσι είχε μονάδες της Ferrari.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια ανάμεσα στις δύο πλευρές και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις τις οποίες αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες, στο περιθώριο του δέκατου-τέταρτου Grand Prix της σεζόν που διεξάγεται στην εξωτική Σιγκαπούρη.

Ως γνωστόν, αυτή η αλλαγή στρατοπέδου ελευθερώνει μία θέση στο πελατολόγιο της Renault που θα συνεργαστεί για την επόμενη τριετία με τη McLaren. Όμως παράλληλα, λειαίνει το έδαφος ενόψει ενδεχόμενης συνεργασίας της Honda με τη Red Bull Racing από το 2019!

Θα λειτουργούν με λιγότερη πίεση το 2018 οι μηχανικοί της Honda;

Keywords
Τυχαία Θέματα