ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΟΛΑΝΤ : Η παρέα της Σύρου έπιασε δουλειά

12:10 1/7/2012 - Πηγή: Radar.gr

Μια σχέση που κρατάει χρόνια με αφετηρία κάποια καλοκαίρια στη Σύρο πριν από αρκετά χρόνια έμελλε να καθορίσει το πολιτικό μέλλον του Γιάννη Στουρνάρα που σήμερα κρατάει στα χέρια του την "καυτή" ατζέντα της Οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Syrostoday.gr, στην περιοχή "Τρία Λαγκόνια" και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους υπάρχουν τρία σπίτια.

Μια σχέση που κρατάει χρόνια με αφετηρία κάποια καλοκαίρια στη Σύρο πριν από αρκετά χρόνια έμελλε να καθορίσει το πολιτικό μέλλον του Γιάννη Στουρνάρα

που σήμερα κρατάει στα χέρια του την "καυτή" ατζέντα της Οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Syrostoday.gr, στην περιοχή "Τρία Λαγκόνια" και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους υπάρχουν τρία σπίτια.

Το ένα ανήκει στον Γιάννο Παπαντωνίου, το άλλο στον πρώην πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, τον κ. Μπρούνο Ντελέ, και το τρίτο στον Γιάννη Στουρνάρα.

Το πιο εντυπωσιακό για τη μελλοντική πολιτική τύχη του Γιάννη Στουρνάρα ήταν πως ο πρέσβης της Γαλλίας φιλοξενούσε τα καλοκαίρια έναν άσημο (τότε) και παντελώς άγνωστο στην Ελλάδα, που άκουγε στο όνομα Φρανσουά Ολάντ!

Όταν ο Γιάννης Στουρνάρας τοποθετήθηκε στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, η καλοκαιρινή παρέα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, "έπιασε δουλειά".

Είναι γνωστό ότι η Εμπορική πωλήθηκε στους Γάλλους και πολλοί συνδέουν την παρέα της Σύρου με την τελική επιλογή εκείνου που θα αγόραζε την τράπεζα.

Μάλιστα, θεωρείται ότι, ως διοικητής της Εμπορικής, ο Γιάννης Στουρνάρας διαδραμάτισε ρόλο στην απόκτηση της τράπεζας από το γαλλικό τραπεζικό κολοσσό Credit Agricole.

Τότε -και σε σχέση με τις επιδόσεις της Εμπορικής επί των ημερών του- ήταν που ο Γιάννης Στουρνάρας απέκτησε το παρατσούκλι "Κόπερφιλντ" ή "μάγος".

Η τραπεζική "πιάτσα" τού απέδιδε έτσι υπερφυσικές ικανότητες στο να… εξαφανίζει τράπεζες.

Γιάννης ΣτουρνάραςΓιάννος ΠαπαντωνίουΦρανσουά Ολάντ
Keywords
Αναζητήσεις
στουρναρας συρος
Τυχαία Θέματα