ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ : Έσπασαν το λουκέτο για να ανέβουν στην Ακρόπολη

14:30 3/9/2012 - Πηγή: Radar.gr

Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τους γύρω δρόμους με τον κόσμο να έχει συρρεύσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να θαυμάσει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά δεν επιτράπηκε η είσοδος στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ο κόσμος αποφάσισε να πάει με το... έτσι θέλω.

Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τους γύρω δρόμους με τον κόσμο να έχει συρρεύσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στους γύρω αρχαιολογικούς

χώρους προκειμένου να θαυμάσει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά δεν επιτράπηκε η είσοδος στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ο κόσμος αποφάσισε να πάει με το... έτσι θέλω.

Περίπου 800- 1000 άτομα έσπασαν το λουκέτο της εισόδου και προχώρησαν ως το ύψος του Ηρωδείου, όπου και πείσθηκαν να παραμείνουν, χωρίς να ανεβούν στον βράχο.

Ο λόγος που φέτος δεν επετράπη στους επισκέπτες να θαυμάσουν την πανσέληνο από τον βράχο ήταν ο βαθμός επικινδυνότητας καθώς σύμφωνα με το Βήμα η εμπειρία έχει δείξει πως οι επισκέπτες κινδυνεύουν λόγω του ελλειπούς φωτισμού, που δυσκολεύει την κίνηση, ειδικά στον διάδρομο ανόδου-καθόδου ενώ τα εκτελούμενα αναστηλωτικά έργα συντελούν κι αυτά στην επικινδυνότητα.

Μάλιστα οι αρμόδιοι για τη φύλαξή της είχαν εγκαίρως ενημερώσει το κοινό με δίγλωσσες ανακοινώσεις.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης κλήθηκε και η αστυνομία αλλά τελικώς η παραβίαση του χώρου έληξε ήρεμα περί τις 2 το πρωί.

Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα