ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ : "Ο καρκίνος νικιέται μόνο αν τον κοιτάξεις στα μάτια"

"Άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε σε συνέντευξη του, για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Χρήστο Συριώτη που δίχως δισταγμό αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο.

"Άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε σε συνέντευξη του, για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον ηθοποιό Χρήστο Συριώτη που δίχως δισταγμό αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν κάτι

παρόμοιο.

Σε ερώτημα για τον εάν ήταν μόνος του σ' αυτή τη μάχη ανέφερε στο περιοδικό ΕΓΩ: "Όχι. Για να νικήσεις τον καρκίνο, πρέπει να τον ονοματίσεις, να τον κοιτάξεις κατάματα και να δεις ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν. Ήταν απίστευτη η αγάπη των ανθρώπων που με στήριξαν και η δύναμη που μου έδωσαν. Μου έστελναν μηνύματα κάθε μέρα. Μου έλεγαν: Μείνε δυνατός".

"Κάποια στιγμή, ψηλάφισα κάτι. Αν δεν είχα αποτανθεί σε γιατρό, σήμερα μπορεί να μην ζούσα. Δεν υπάρχει ενημέρωση γύρω από την ανάγκη αυτοεξέτασης, στους όρχεις”, δήλωσε ο ηθοποιός μιλώντας για το σημείο που παρουσιάστηκε η ασθένεια.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που πέρασε, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της μάχης που έδινε, έκανε ένα απολογισμό στη ζωή του: "Έκανα και είδα ότι είχα μπει και εγώ στη λάθος λογική να φτάσω κάπου. Tέλειωσαν αυτά πια. Mε θεωρούσα δειλό, αλλά τώρα πια, αν τύχει να είμαι σε ένα περιβάλλον που παλιά με φόβιζε, λέω: "Εδώ ξέφυγα από τον καρκίνο, δεν θα ξεφύγω από αυτό;" Κλείνω την πόρτα και φεύγω. Δεν κάνω υποχωρήσεις πια, ακόμη κι αν χρειαστεί να πεινάσω".

Ολοκληρώνοντας, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στους καρκινοπαθείς: “Ο καρκίνος νικιέται μόνο αν τον κοιτάξεις στα μάτια. Να έχεις πίστη. Ακόμα κι αν είσαι στο απόλυτο σκοτάδι, μπορείς από μέσα σου να βγάλεις φως!".

Χρήστος Συριώτης
Keywords
Τυχαία Θέματα