Υπερασπιζόμενος Βενιζέλο, ο Μπίστης «χτυπάει» τον Γλέζο

Βάζοντας στο στόχαστρο τις ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως την επιστολή Γλέζου στον Βλαντιμίρ Πούτιν, επιχειρεί να αναδείξει το μεγαλύτερο κόστος που θα είχε η χώρα και δη οι αγρότες της στην περίπτωση εξόδου από την ΕΕ, όπως προτείνει το ΚΚΕ ή διαχωρισμού της θέσης μας από τις «εντολές Ουάσινγκτον και Βρυξελλών» του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμά
ότι θα επέφεραν την αποσύνδεσή μας από την ΚΑΠ. Εξηγεί έτσι πόσο …σωστοί είναι οι χειρισμοί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και δη του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τον κρατά σχετικώς …ζωντανό στο πολιτικό σύστημα της χώρας.Άσχετα από την ανάλυση του υπογράφοντος ένα άρθρο, πάντως, ο Neo ξεχωρίζει την επίθεση κατά του Μανώλη Γλέζου, με αφορμή την επιστολή του στον Πούτιν. «Όπως ενημερώνει και ο Μανώλης Γλέζος τον Πούτιν ‘οι Έλληνες είμαστε κατά του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας’. Της Ουκρανίας, δεν φαίνεται να μας πολυκόφτει», λέει…Ολόκληρο το άρθρο του Ν.Μπίστη στην εφημερίδα «Έθνος», έχει ως εξής:Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρυσμα.Οι ανακοινώσεις των κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς για το ρωσικό εμπάργκο και η επιστολή Γλεζου προς τον κύριο - σύντροφο Πούτιν εδράζονται σε δύο άξονες: ο ένας ότι η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να διαχωρίσει την θέση της από τα μέτρα της ΕΕ κατα της Ρωσίας και ο δεύτερος ότι η Ρωσία του Πούτιν έχει δίκιο στην διένεξη διαδοχικά με Ουκρανία, ΗΠΑ και ΕΕ. Να τα δούμε ένα προς ένα και ας δεχτούμε προς στιγμήν ως υπόθεση εργασίας ότι ο Πούτιν έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Σε αυτή την περίπτωση να υποθέσουμε οτι εάν η παραδοσιακή Αριστερά κυβερνούσε , το μεν ΚΚΕ θα έβγαζε την χώρα από την ΕΕ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχώριζε την θέση του από τις " εντολές Ουάσιγκτον και Βρυξελλών" και όλα θα ήταν μια χαρά για τους πληττόμενους Έλληνες αγρότες.Σε μια χώρα που ζεί με τον αναπνευστήρα της ΕΕ και των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ μας προτείνει να έρθουμε σε μετωπική σύγκρουση μαζί τους. Και αν η Ρωσία μπορούσε τουλάχιστον να μας δανείσει, θα μπορούσε κάποιος άφρων να σκεφτεί να αποτολμήσει αυτη την " ηρωική " στάση. Αλλα ας ρωτήσουμε πρώτα τους αδελφούς Κυπρίους για το εφικτό του πράγματος. Αλλα και για τους αγρότες, τα κέρδη απο την εξαίρεση απο τα αντίμετρα δεν θα ηταν τίποτε μπροστά στις συνέπειες που θα υφίσταντο απο την αναγκαστική σε αυτή την περίπτωση αποσύνδεση απο την ΚΑΠ( Κοινη Αγροτική Πολιτική) απο την οποια κατα κοινή ομολογία οφελήθηκαν τα μέγιστα. Εκτος αν νομίζει η ηγεσία της Αριστεράς οτι θα διαχωρίζουμε την θεση μας και οι άλλοι που πλήττονται περισσότερο (Γερμανία , Γαλλία, Πολωνία) θα μας αντιμετωπίζουν με κατανόηση.
Αλλά έχει η Ρωσία όλο το δίκιο; Θα θυμάστε οτι όταν ο Πούτιν προσάρτησε την Κριμαία, οι αντιδράσεις ήταν υποτυπώδεις και το τηλέφωνο μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν λειτούργησε . Το πρόβλημα οξύνθηκε όταν έγινε έντονη η ρωσική παρέμβαση υπέρ των αποσχιστικών τάσεων των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία. Τότε ακόμα και όσοι είχαν επικρίνει την στάση της ΕΕ απέναντι στην Ρωσία συμφώνησαν για μέτρα κατά της Ρωσίας. Γιατί αν δεν το έκαναν θα νομιμοποιούσαν προσπάθειες επαναχάραξης των συνόρων. Και ως γνωστόν Ρώσοι κατοικούν και στις Βαλτικές χώρες, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται. Άλλο όμως η προστασία τους και άλλο η αποσταθεροποίηση της χώρας. Βέβαια για την ηγεσία της εγχώριας παραδοσιακής Αριστεράς αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όπως ενημερώνει και ο Μανώλης Γλεζος τον Πούτιν " οι Ελληνες είμαστε κατά του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας". Της Ουκρανίας, δεν φαίνεται να μας πολυκόφτει. Εν κατακλείδι, οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού Εξωτερικών, είναι σωστοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα