Συμβάσεις αντί …λύσεων

Ειδικά για το πρόβλημα των παραγωγών ροδάκινων που λόγω εποχής βρίσκονται στο επίκεντρο, πάντως, δεν έμεινε μόνο στις προσπάθειες μέσω του υπουργείου Εξωτερικών για την εξαίρεσή τους από το εμπάργκο, αφού για αυτό δεν είχε τίποτα να πει για να καθησυχάσει τους παραγωγούς, ούτε καν στα περί αποζημιώσεων που προέκυψαν αργότερα από κυβερνητική σύσκεψη.

Στο πλαίσιο των συμβάσεων για τις δράσεις στήριξης γενικότερα της εξαγωγικής δραστηριότητας αγροτικών προϊόντων της χώρας μας, υπεγράφη χθες μία σύμβαση για την προώθηση των εξαγωγών φρέσκων φρούτων (ροδάκινο και πορτοκάλι) στην εσωτερική αγορά

της ΕΕ και ειδικότερα στη Σουηδία, τη Φιλανδία, τη Δανία και την Ουγγαρία, με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχη σύμβαση υπεγράφη για την προώθηση συγκεκριμένης προέλευσης λαδιού και Ελιάς, καθώς και συγκεκριμένων τυριών σε Γερμανία, Βέλγιο και Ελλάδα, με προϋπολογισμό 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο δράσεις συγχρηματοδοτούνται κατά 50% από την ΕΕ, 20% από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και 30% από τους συμβαλλόμενους φορείς, με τον αρμόδιο υπουργό πάντως να τις συνδέει εμμέσως με το θέμα του εμπάργκο, προκειμένου να τονίσει τη σημασία τους.

«Η πρόσφατη περιπέτεια της χώρας, της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου στο σύνολό του, με τον αποκλεισμό των αγροτικών μας προϊόντων, από τη Ρωσική αγορά, καταδεικνύει τη σημασία δράσεων εξωστρέφειας και προώθησης των προϊόντων μας, τόσο στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά, όσο και στις αγορές τρίτων χωρών», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κουκουλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα