ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 14 ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.


Η εικόνα που μετέφερε στους δημάρχους ο υπουργός Οικονομικών είναι ότι η κατάσταση είναι δραματική και δεν υπάρχουν περιθώρια για καμία ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Το μόνο στοιχείο που δόθηκε είναι ότι η απόφαση της κυβέρνηση για εκταμίευση των 35 εκατ. που προέρχονται από παρακρατιθέντες πόρους θα δοθούν το αργότερο μέχρι τη Τρίτη.

Την

ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμοι που δεν είναι σε θέση να καταβάλλουν ούτε τη μισθοδοσία είναι περισσότεροι από αυτούς που έχει καταγράψει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Από τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα με τον υπουργό Εσωτερικών οι δήμαρχοι, έγινε γνωστό ότι 14 δήμοι δεν είχαν καταβάλει στον κωδικό της Ενιαίας Αρχής το ποσό που χρειάζεται για την πληρωμή μισθών του πρώτου 15ημέρου Σεπτεμβρίου. Καλά πληροφορημένες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των δήμων που έχουν πρόβλημα σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα, καθώς υποστηρίζουν ότι αρκετοί δήμοι προχώρησαν σε μεταφορά ποσών από άλλους κωδικούς προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί Σεπτεμβρίου. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι τον επόμενο μήνα το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Πάντως επίσημα σε στάση πληρωμών φαίνεται να προχωρούν τουλάχιστον 10 δήμοι της χώρας. (Περίπου 4 θα «βρουν» χρήματα μέχρι μεθαύριο προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό). Οι δήμοι αυτοί αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Πάντως η ανακοίνωση ότι η στάση πληρωμών έχει αρχίσει από την αυτοδιοίκηση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη καθώς πρόκειται για μια εικόνα η οποία θα μεταδοθεί στο εξωτερικό και θα λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Το προεδρείο των δημάρχων θα συναντηθεί αύριο με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής καθώς και με το Προεδρείο της Βουλής. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ 14 ΔΗΜΟΥΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα