ΑΝΤ.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Χ.Α.

Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η κοινωνία όταν «κάποιοι λειτουργούν ως υποκατάστατα του κράτους» επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, αποδοκιμάζοντας τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Εξήγγειλε την εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων κατά προτεραιότητα. Έρχονται και τα βραχιολάκια για τους κρατούμενους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως οι πράξεις της Χρυσής Αυγής

προσβάλλουν παραδοσιακές αρχές δικαίου και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοφασιστικών πρακτικών στη χώρα.

Ο κ. Ρουπακιώτης προωθεί ρύθμιση που αυστηροποιεί την ποινική μεταχείριση στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας με ποινή πάνω από τρία χρόνια και με περιορισμό στη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.

Αναφορικά με τους μισθούς των δικαστών ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι στα κατώτατα κλιμάκια «συμμερίζεται την άποψη ότι δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω μειώσεις», εξέφρασε όμως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δικαστές δηλώνουν «και οι ίδιοι πως θα συμμετάσχουν στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε:

-Την προώθηση ρύθμισης για τον γεωντοπισμό κρατουμένων ή υποδίκων ή καταδίκων με τη χρήση συστήματος εντοπισμού (βραχιολάκι). Σχετική επιτροπή του υπουργείου επεξεργάζεται το σχέδιο αναφορικά με το ποιοι θα το φοράνε (πχ πλημμελήματα ή κακουργήματα ως 10 χρόνια κάθειρξη) καθώς και ποιος θα αναλαμβάνει το κόστος αγοράς τους.

-Την αυστηροποίηση των ποινών για εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι πλέον θα καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη ακόμα κι αν αποδεικνύουν ότι είναι τοξικομανείς. Τελικά δεν αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών αλλά γίνεται πταίσμα (έως τρείς μήνες)  όταν γίνεται σε ιδιωτικό χώρο και πλημμέλημα όταν γίνεται σε δημόσιο χώρο.

-Την άμεση προτεραιότητα  στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων άνω των 150.000 ευρώ, σε διάστημα μηνών . Παράλληλα επεκτείνεται  η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων(πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων ,  διοικητών , αιρετών κλπ) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμα στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα , ΔΕΚΟ, και υπαλλήλων κρατικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα