Ξεκινούν και οι επιστροφές ΦΠΑ

Έως το τέλος του έτους, γίνεται προσπάθεια να έχουν εξοφληθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ χθες πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων ποσό 1,1 δισ. ευρώ από κοινοτικές επιδοτήσεις.

Οι εφορίες μετά την εντολή που έλαβαν επισπεύδουν τις διαδικασίες για την επιστροφή βεβαιωμένων φόρων ύψους 738 εκατ. ευρώ οι οποίες έχουν ήδη ελεγχθεί. Από το ποσό αυτό, 108,7 εκατ. ευρώ είναι επιστροφές ΦΠΑ προς τους εξαγωγείς Πρόκειται για πιστοποιημένες και ελεγμένες επιστροφές ΦΠΑ

ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εξαγωγέων οι συνολικές επιστροφές ΦΠΑ που εκκρεμούν στις Δ.Ο.Υ. ξεπερνούν τα τα 2 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκινά την επόμενη εβδομάδα την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε περίπου 165.000 νοικοκυριά. Το συνολικό κονδύλι του επιδόματος για τη φετινή χειμερινή περίοδο έχει προϋπολογισθεί σε 150 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών, κοινωνικών και γεωγραφικών κριτηρίων και ουσιαστικά αποτελεί την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα