Η Κεντροαριστερά ταράζει τη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να μην συμμετάσχει το κόμμα στο Φόρουμ Διαλόγου για την Κεντροαριστερά προκάλεσε χθες εσωκομματικές αντιδράσεις, αλλά και εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση Κουβέλη δεν έκρυψε ο Νίκος Μπίστης, παραιτούμενος από τη θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης του κόμματος. Πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση Κουβέλη, είχε προηγηθεί, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η θετική εισήγηση των Μπίστη και Μαργαρίτη.

Τα δύο στελέχη, που είχαν αναλάβει και το βάρος της εκπροσώπησης της ΔΗΜΑΡ στις σχετικές διεργασίες, είχαν παρουσιάσει στο όργανο του κόμματος μία εισήγηση, με την οποία πρότειναν να συμμετάσχει στο Φόρουμ η ΔΗΜΑΡ, «υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με ξεκάθαρη την πρόθεση πολιτικής αυτοτέλειας», όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικά στο κείμενο. Στην ίδια γραμμή με τους Νίκο Μπίστη και Θόδωρο Μαργαρίτη κινήθηκαν, στην ίδια συνεδρίαση, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, αλλά και ο «διαπραγματευτής» της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης. Ωστόσο, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, η ηγεσία του κόμματος άφησε να διαφανεί ότι η απόφαση περί μη συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ ήταν ειλημμένη και αμετάκλητη.

Αντιδράσεις

Σύμφωνα με συνομιλητές του, ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να θεωρεί ότι αν η ΔΗΜΑΡ έλεγε «ναι» στη συμμετοχή στο Φόρουμ, θα δινόταν ένα «λάθος μήνυμα», όπως λένε χαρακτηριστικά. «Θα φαινόταν ως μία επιτροπή που έχουν συστήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για να συνεργαστούν και να συγχωνευθούν πολιτικά», τονίζουν οι ίδιες πηγές, αποκαλύπτοντας τον προβληματισμό του Φώτη Κουβέλη.

Πάντως, με την απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ δε διαφωνεί μόνο ο κ. Μπίστης, που παραιτήθηκε, αλλά και σύσσωμη η ομάδα των «εκσυγχρονιστών» του κόμματος, όπως και στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΝ, όπως οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σπύρος Λυκούδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι πλευρές συμπίπτουν σε μία κοινή εκτίμηση: ότι η υπόθεση «διάλογος για την Κεντροαριστερά», όχι μόνο δεν έκλεισε, λόγω της απόφασης Κουβέλη, αλλά… τώρα αρχίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα