ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Πρωτοβουλία  για να επιτραπεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης των πανεπιστημίων ζητεί από την Πολιτεία ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), Νίκος Σταυρακάκης.

Χαρακτηρίζει «ακαδημαϊκό δράμα» την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και σημειώνει:

«Βλέπουμε δυστυχώς θλιβερές “ομάδες εφόδου” ισχνών μειοψηφιών φοιτητών και πανεπιστημιακών “δασκάλων” να κάνουν χρήση όλων των πρόσφορων μορφών βίας -που εμπεδώθηκαν από τη μόνιμη πρακτική τους να διαλύουν οτιδήποτε προσπαθεί να αναπτυχθεί μέσα στα πανεπιστήμια και βρίσκεται εκτός του ολοκληρωτικού ελέγχου τους- να απαγορεύουν τη διενέργεια των εκλογών για τα Συμβούλια Ιδρύματος στα ΑΕΙ. Παράλληλα, συνάδελφοί μας, που αντιδρούν σε όλα αυτά, υφίστανται προσβολές, προγραφές, διαπομπεύσεις και κάθε είδος εξευτελισμού, ακαδημαϊκού, αλλά κυρίως ανθρώπινου». Ασκεί κριτική και στα κόμματα, από τα οποία ζητεί «να αποσύρουν τους “κομματικούς στρατούς” τους από τα πανεπιστήμια και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν δωρεάν τον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ως πεδίο ασκήσεων και ενίοτε πεδίο Βολής».

Παράλληλα, ζητεί την απόσυρση της ρύθμισης για το διορισμό εσωτερικών μελών με βάση την αρχαιότητα. «Ένα τέτοιο όργανο στον χώρο μας, σε οποιεσδήποτε συνθήκες (πολύ περισσότερο στις σημερινές) είναι πολιτικά αλλά και ακαδημαϊκά απονομιμοποιημένο και μπορεί να οδηγήσει το αντίστοιχο Ίδρυμα σε πλήρη κατάρρευση, με γενικότερες τραγικές συνέπειες», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα