ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

Ομοσπονδιακή βοήθεια στους πυρόπληκτους του Κολοράντο δεσμεύθηκε να δώσει ο Μπαράκ Ομπάμα. Τουλάχιστον δύο νεκροί. Στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος στις πληγείσες περιοχές, πέταξε με το Air Force One πάνω από τον τόπο της καταστροφής.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές στην πολιτεία, ενώ 35.000 ακόμη έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Χθες ο διοικητής της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς Πίτερ Κάρεϊ δήλωσε ότι μία

δεύτερη σορός βρέθηκε σε ένα καμένο σπίτι. Ο πρώτος νεκρός εξαιτίας της φωτιάς είχε εντοπιστεί αργά την Πέμπτη. Συνολικά 6 άνθρωποι έχουν χάσει φέτος της ζωή τους από τις πυρκαγιές στην πολιτεία.

Οι πύρινες φλόγες έχουν εξαφανίσει τουλάχιστον 68.800 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, τα περισσότερα από τα οποία στο εθνικό δάσος Πάικ, δυτικά του Κολοράντο Σπρινγκς. Μέχρι στιγμής 347 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Οι Αμερικανοί πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, ενώ περίπου 20.000 σπίτια εξακολουθούν να απειλούνται από την πυρκαγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα