ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΞΟΔΕΨΑΜΕ 3,5 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

«Θα ήταν πολύ καλύτερο για τη χώρα και την ευρωζώνη να μην είχαμε δαπανήσει 3,5 μήνες σε συζητήσεις και να είχαν κινηθεί όλα πιο γρήγορα» ώστε να φτάσουμε σε πολιτική διαπραγμάτευση της χρηματοδότησης, υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος


Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

εκτιμά ότι το συνολικό πακέτο χρηματοδότησης και διευθέτησης των εκκρεμοτήτων της χώρας θα έπρεπε να είχε ήδη κλείσει, ενώ προτάσσει απομείωση του χρέους, χωρίς την οποία, όπως λέει, δεν έχει νόημα η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.

Αναφορικά με την καθυστέρηση στο κλείσιμο του πακέτου, σχολιάζει πως «προκαλείται σκόπιμα από την τρόικα η οποία εκτελεί πολιτικές εντολές» και ότι «επειδή αυξάνει την ταμειακή πίεση, λειτουργεί εις βάρος μας».

Επαναλαμβάνει παράλληλα ότι το κόμμα του διασφαλίζει την κυβερνητική σταθερότητα και επί της ουσίας διαψεύδει πως επίκειται ενεργότερη είσοδός του στην κυβέρνηση, ενώ χρησιμοποιεί και προσωπικό τόνο, δηλώνοντας: «Σήκωσα από τον Ιούνιο του 2011 και σηκώνω ακόμα ένα πολύ μεγάλο βάρος που δεν νομίζω ότι αντιστοιχούσε στον προσωπικό μου ρόλο κατά το παρελθόν».

Υπεραμύνεται, τέλος, των χειρισμών του στην υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ» και διερωτάται, «τι εξυπηρετεί η στοχοποίηση;»

Keywords
Τυχαία Θέματα