«ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ» ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ESTELLE

Στο Ασντόντ, στα νότια του Τελ Αβίβ, ελλιμενίστηκε τελικώς το φινλανδικό ιστιοφόρο Estelle που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό στη Γάζα αλλά τελικώς αναχαιτίστηκε από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ. Οξεία κριτική από το Νόαμ Τσόμσκι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες επρόκειτο να μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης, να συναντηθούν με τους πρέσβεις τους και κατόπιν να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής τους.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση του Ισραήλ ο Νόαμ Τσόμσκι. Ο εβραϊκής καταγωγής καθηγητής επισκέπτεται τις τελευταίες ημέρες τη Λωρίδα της Γάζας

για πρώτη φορά.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε πως οι ακτιβιστές είχαν σκοπό να προκαλέσουν και διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της.

Το πλοίο είχε ναυλωθεί από το σουηδικό κίνημα «Ενα πλοίο για τη Γάζα Σουηδίας» με σκοπό να μεταφέρει διάφορα είδη, όπως τσιμέντο, ιατρικό εξοπλισμό, βιβλία και μουσικά όργανα στη Λωρίδα της Γάζας, σπάζοντας τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ισραηλινές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα