Βενιζέλος: Απομονώστε την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Χαρακτήρισε εκ νέου «εγκληματική οργάνωση» την Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για ‘προκάλυμμα’ πολιτικού κόμματος. Ζήτησε την τροποποίηση της νομοθεσίας, πλην όμως σημείωσε ότι θα πρέπει και με την επαρκούσα ισχύουσα νομοθεσία να κινηθεί η ποινική διαδικασία για «πάρα πολλά προφανή εγκλήματα», όπως είπε, καλώντας την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επιληφθεί του θέματος. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, επανέλαβε την πρότασή του για σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας και ενεργοποίηση, καθώς

και αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής.

Άφησε εμμέσως δε, αιχμές κατά της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και ταχύτητα στην κίνηση ποινικών διαδικασιών επειδή διαμαρτύρεται ένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής που δεν κλήθηκε να μετάσχει σε μία εκδήλωση…

Ερωτηθείς για το κατά πόσον η ΝΔ «κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, διότι θέλει τους ψηφοφόρους της», ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι «οι ψηφοφόροι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός». Πρόσθεσε δε ότι «δεν μπορεί να λέμε ότι επειδή υπήρξε και υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, απώλεια εισοδημάτων, ανεργία και επειδή οδηγηθήκαμε με δικές μας ευθύνες, πρωτίστως ευθύνες πολιτικές του πολιτικού κόσμου, των παλαιότερων κυβερνήσεων, σε ένα αδιέξοδο και σε μια κρίση, αυτό δικαιώνει την αναβίωση του ναζισμού, αυτό δικαιώνει πράξεις βίας, αυτό δικαιώνει ενέργειες οι οποίες είναι όχι απλά και μόνο ποινικά τιμωρητέες, αλλά είναι δημοκρατικά βλάσφημες».

Μπορεί βεβαίως να ξεχώρισε τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, πλην όμως αναφέρθηκε και εκείνος σε όσους επενδύουν στην στρατηγική της έντασης», αποδίδοντας και σε αυτούς τη βαριά ατμόσφαιρα για το αδιέξοδο. Δεν τους ταύτισε πάντως με ενέργειες ποινικά τιμωρητέες. Έκανε λόγο για ισχυρές πολιτικές δυνάμεις που ανήκουν μεν στο συνταγματικό τόξο –κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις Λαζαρίδη- αλλά καλλιεργούν το κοινωνικό και πολιτικό μίσος. «Το πρόβλημα δεν είναι μία θεωρία των δύο άκρων», είπε, αλλά ότι «μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου “αντιμνημονιακού μετώπου”, συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως νεοριζοσπαστικές δήθεν, οι οποίες στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του Δημοσίου, του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων», παραπέμποντας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του αντιρατσιστικού νόμου, σημειώνοντας πάντως πως οι πράξεις που έχουν τελεστεί τιμωρούνται και με το υφιστάμενο ποινικό οπλοστάσιο.

Ερωτηθείς για νέο μνημόνιο, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι κανείς δεν το θέλει και πως δεν κατέληξε η κυβέρνηση σε τέτοιο συμπέρασμα. «Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει ανέτως πέρα, αρκεί να βοηθηθεί η πραγματική οικονομία και να σταματήσει η συζήτηση αυτή», είπε, χωρίς πρόσθετη βοήθεια. Την ίδια ώρα, εκτίμησε ως απολύτως εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα .

Keywords
Τυχαία Θέματα