«RUSH»: Πιο δυνατό από το φόβο του θανάτου, είναι το πάθος για τη νίκη

Όχι απλά δυο τεράστιες προσωπικότητες της Φόρμουλα 1, αλλά ίσως οι πιο σημαντικοί άνθρωποι που έπιασαν ποτέ τιμόνι αγωνιστικού οχήματος, φαίνεται ότι γνώριζαν πολύ καλά πώς να ταρακουνήσουν την εκρηκτική και γεμάτη εκπλήξεις δεκαετία του 70’. Πως; Με ασταμάτητες κόντρες, έντονο χιούμορ, πολύ σεξ, ρυθμό και ζωή στα όρια!.

Με φόντο τη σέξι, γοητευτική και εντυπωσιακή δεκαετία του 70’, όταν η Formula 1 ήταν κάτι παραπάνω από αγώνες ταχύτητας, το «RUSH» απεικονίζει την πιο συναρπαστική

και ειλικρινή ιστορία ανταγωνισμού, όλων των εποχών.

Ο βρετανός πλεϊµπόιΤζέιμς Χάντ (Κρις Χέμσγουορθ) και ο μεθοδικός, σπουδαίος, αντίπαλός του, ο Αυστριακός Νίκι Λάουντα (Ντάνιελ Μπρούλ), δεν ήταν απλά δυο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά δυο θρυλικά pop είδωλα που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 κατάφεραν να μονοπωλήσουν το παγκόσμιο μηχανοκίνητο ενδιαφέρον με τις θρυλικές τους κόντρες, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Παρακολουθώντας τις προσωπικές στιγμές της ζωής των δυο σούπερ σταρ, η κάμερα καταγράφει τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους σε έναν κόσμο χωρίς εύκολες λύσεις και περιθώρια αστοχίας, όπου ένα μικρό και φαινομενικά αμελητέο λάθος μπορεί πανεύκολα να στοιχίσει μια ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Ρον Χάουαρντ συνεργάζεται ξανά με τον δυο φορές υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο, Πίτερ Μόργκαν με σκοπό να αναδείξουν πλήρως τη μαγεία της κινηματογραφικής αδρεναλίνης. Η ανήσυχη ματιά τους επικεντρώνεται, φυσικά, στην πιο κρίσιμη περίοδο της Φόρμουλα 1, τότε που τα φλας έπεφταν, καυτά και αδυσώπητα, πάνω στα καμώματα των δυο πιο διάσημων οδηγών του αθλήματος. Τότε που τα δυο μεγάλα παιδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού λίγο έλειψαν να τινάξουν στον αέρα, ζωές και καριέρες.

Σκιαγραφώντας τον μαγικό κόσμο της χρυσής διαμάχης λοιπόν, ο Ρον Χάουαρντ δε θα μπορούσε να διαλέξει καλύτερους συμμάχους από τους Κρις Χέμσγουορθ και Ντάνιελ Μπρούλ, αλλά και τις υπέροχες Ολίβια Γουάιλντ και Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, οι οποίες ως υπέρλαμπρες παρουσίες, δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω από τη φυσική τους γοητεία προκειμένου να απορροφήσουν την αγωνία και τα αποτελέσματα της δράσης. Όλα αυτά όμως συμβαίνουν στο υπόβαθρο, καθώς το πρώτο πλάνο ακολουθεί σε φρενήρεις ταχύτητες τους δύο απερίσκεπτους και τυφλωμένους από τη δόξα άνδρες, σε ένα ταξίδι με προορισμό την απόλυτη επικράτηση στη γλυκιά κορυφή.

«Βασισμένη σε αληθινή ιστορία»

Σκηνοθεσία : Ρον Χάουαρντ

Σενάριο :Πίτερ Μόργκαν

Ηθοποιοί : Κρις Χέμσγουορθ , Ολίβια Γουάιλντ , Ντάνιελ Μπρούλ , Αλεξάντρα Μαρία Λάρα

19 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Keywords
Τυχαία Θέματα