ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΣΥΡΙΖΑ

22:10 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι δημοψήφισμα και το ερώτημα είναι ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε απόψε κατά την προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα

ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα τους εγκατέλειψε.

«Ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο Μνημόνιο… ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ… ή Μνημόνιο ή Αριστερά. Αυτό είναι το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ότι εξαπάτησαν και εξακολουθούν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό, ενώ αναφέρθηκε και στη λίστα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν μέχρι τον Ιούνιο και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Κρύβατε καi κρυβόσασταν, κ. Βενιζέλο και κ. Σαμαρά, σε όλη την προεκλογική περίοδο. Τάζατε σε όλους. Ξεχνούσατε την ταμπακιέρα – το Μνημόνιο. Τη νέα καταιγίδα περικοπών και φόρων που φέρνει από τον Ιούνιο. Παριστάνατε ότι δεν θυμάστε τις υπογραφές σας. Σας τις θύμισε, όμως, ο κ. Παπαδήμος. Σας ξεσκέπασε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει χαράξει πορεία για έξοδο από το ευρώ το πολύ μέχρι το 2015, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ από την Αριστερά.

«Και κάτι ακόμα, κ. Βενιζέλο:Κάθε δεύτερη μέρα, μας σερβίρετε αυτό το ξαναζεσταμένο φαΐ της εξόδου από το ευρώ…Η διαχείριση της κρίσης χρέους έχει δείξει ότι το ευρώ δεν κινδυνεύει από την κοινωνία και την Αριστερά. Κινδυνεύει από τους επίδοξους νεοφιλελεύθερους σωτήρες του – όπως, είστε εσείς κ. Βενιζέλο και, όπως είναι, η φίλη σας, η κα Μέρκελ.».

Επιπλέον απέρριψε τις υποσχέσεις του Βενιζέλου για  «ασφαλή αποδέσμευση της Ελλάδας από το Μνημόνιο έως το 2015», λέγοντας ότι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, που ήδη διαψεύδονται, το 2015 το δημόσιο χρέος στην χώρα μας θα είναι στο 153% του ΑΕΠ.

Αναρωτήθηκε δε πως γίνεται να δέσμευσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα στο μνημόνιο με 120% δημόσιο χρέος και στη συνέχεια να την αποδεσμεύσει με 153%;

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά καθώς όπως είπε «η δημαγωγία του ανταγωνίσθηκε επάξια τον κ. Βενιζέλο».

Μάλιστα τον επέκρινε γιατί, όπως είπε υποσχέθηκε μείωση της ανεργίας στο μισό και ανάπτυξη 9% το 2015. Όταν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, μόλις προχθές, προειδοποίησε ότι η ύφεση στην Ευρώπη θα καθυστερήσει την αύξηση της απασχόλησης.Κι ότι, πριν από το 2016, δεν θα επιστρέψει η απασχόληση στο προ κρίσης επίπεδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που δέχεται το κόμμα του από τη Ν.Δ λέγοντας πως η θεωρία των πολιτικών άκρων που διακηρύσσει τις τελευταίες μέρες, ο αρχηγός της ΝΔ, δεν ακουμπάει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

«Πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα. Επικίνδυνο, όμως, για τη Δημοκρατία. Γιατί εξομοιώνει τη φαιά πανούκλα του ναζισμού με δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το άκρο. Το άκρο είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα