ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

22:10 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Με έντονους πατριωτικούς τόνους, επίκληση στη βοήθεια του Θεού αλλά και ένα πακέτο μέτρων προς όλους η ομιλία του Αντ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Το γαλάζιο δίλλημα ενόψει της κάλπης.

Ταυτίζοντας την ψήφο προς τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη παράταξη που έχει σταθεί

όρθια «σε ένα πολιτικό σύστημα που βουλιάζει» με την πολιτική σταθερότητα, ο Αντώνης Σαμαράς επεχείρησε από την Θεσσαλονίκη να θέσει το διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

«Σας ζητώ να ψηφίσετε πολιτική σταθερότητα, γιατί χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση, κινδυνεύουν τα πάντα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για δυνάμεις της διαπλοκής που, προφανώς, θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις την επομένη των εκλογών. « Αντιστεκόμαστε στη διαπλοκή, που θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, ζητάμε ισχυρή εντολή, για να υπάρξει αληθινή δημοκρατία, γνήσια λαϊκή κυριαρχία, χωρίς εξωθεσμικά κέντρα και διαπλοκές» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας «θέλω να αλλάξω τα πάντα και μπορώ να το κάνω μόνον με τη δική σας εντολή».

Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στο σύνολο του ελληνικού λαού, («δεν βάζουμε ψεύτικα διλήμματα, ενώνουμε τους Έλληνες σε κοινά ιδανικά. δεν έχουμε τίποτε με τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ή του ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε) αλλά και στο κομματικό ακροατήριο αφού, παρόντος του Κώστα Καραμανκλή, αναφέρθηκε στο κυπριακό και το σκοπιανό. «Είμαστε η παράταξη που με τον Κώστα Καραμανλή είπε όχι στο σχέδιο Ανάν… είμαστε η παράταξη που είπε όχι στην παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας μας… η παράταξη που βάζει πάνω από όλα την πατρίδα» ανέφερε.

Στην οικονομία, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι δικαιώθηκε σε όσα έλεγε για το μνημόνιο, επιμένοντας στην ανάγκη υιοθέτησης μέτρων ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής συνοχής. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων, πολυτεκνικών επιδομάτων και της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, εξήγγειλε μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15% για τις επιχειρήσεις και στο 32%, κατ’ ανώτατο επίπεδο, για τα φυσικά πρόσωπα ενώ προέκρινε την επαναφορά των σαυντελεστών του ΦΠΑ σε 19%, 9%, και στο 5% για το τουριστικό πακέτο.

Παράλληλα, έκανε λόγο για πλήρη νομιμοποίηση 600.000 αυθαιρέτων. Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε ξανά στη μέση ελληνική οικογένεια, σημειώνοντας ότι «οι έλληνες είναι λαός νοικοκυραίων και θα ξαναγίνουν νοικοκύριδες…», ενώ μία ακόμη συγκέντρωση έκλεισε με τους συγκεντρωμένους να ψάλουν τον εθνικό ύμνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα