«Τροχάδην» για την πώληση ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

«Θέλουμε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και το μετρήσιμο έργο», είπε μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί προσωπικά την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. Σημείωσε ότι εντολή του Αντώνη Σαμαρά είναι να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες και επανέλαβε ότι οι πλέον «ώριμες» περιπτώσεις είναι εκείνες του ΟΠΑΠ,

της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, στην οποία γινόταν αναφορά σε καθυστερήσεις στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Η συγκυρία δεν διέφυγε της προσοχής του υπεύθυνοι του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός και οι συμμετέχοντες υπουργοί και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισαν την επιτάχυνση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Οκ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας κερδοφόρες επιχειρήσεις, στερούν από το ελληνικό δημόσιο έτησιες ροές δημοσιονομικών εσόδων, σε μία περίοδο που τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, στερούν τη δυνατότητα της χώρας να εκπονήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και να σταθεί στα πόδια της. Ότι ξεπουλώντας επιχειρήσεις κοινοφελούς σημασίας, θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά με ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σε βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και οι μεταφορές. Ότι αντί για ανάπτυξη, οι ιδιωτικοποίησεις θα φέρουν περισσότερες απολύσεις και μεγαλύτερη ανεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα