Μέρκελ: «Επώδυνη ήττα» στην Κάτω Σαξονία

«Μια ήττα είναι ακόμη πιο επώδυνη υπό αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην νίκη της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών SPD και των Πρασίνων στην Κάτω Σαξονία με μόλις μία έδρα διαφορά.

«Είμαστε όλοι λυπημένοι σήμερα. Λυπημένοι που δεν πήγε καλά», παραδέχτηκε. «Η απερχόμενη περιφερειακή κυβέρνηση έχασε για λίγο την δυνατότητα να συνεχίσει το έργο της και γι’ αυτό πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη ήττα», σημείωσε.

Η Μέρκελ

προσπάθησε ωστόσο να υποβαθμίσει την σημασία αυτής της ήττας του συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στην Κάτω Σαξονία: «Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε προεκλογική εκστρατεία», εξήγησε η καγκελάριος, «αυτό θα γίνει αργότερα, έχουμε ακόμη μια σειρά από στόχους που πρέπει να φέρουμε σε πέρας, δουλεύουμε ώστε η κατάσταση της απασχόλησης να μείνει ως έχει ή να βελτιωθεί».

Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ ήταν πιο κατηγορηματικός κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί. «Ένα βασικό σχόλιο: χθες οι κάτοικοι της Κάτω Σαξονίας ψήφισαν για το περιφερειακό τους κοινοβούλιο, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα