Τρίζει τα δόντια του ο Άσαντ

08:27 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

«Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή», δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ. «Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του λαού του», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. Αποσπάσματα της συνέντευξης αναμένεται να προβληθούν σήμερα το πρωί από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το δίκτυο PBS.

Ο Άσαντ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί

επίθεση στη χώρα του, αλλά σημείωσε ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό, προειδοποιώντας πως αν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση από τις ΗΠΑ, τότε θα ακολουθήσουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει εντείνει την εκστρατεία του για να πείσει τα μέλη του Κογκρέσου, για μια στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ, ζητώντας τους να μην κλείνουν τα μάτια μετά την επίθεση με χημικά στις 21 Αυγούστου κοντά στην Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν – σύμφωνα με την Ουάσιγκτον- 1.429 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να δώσει συνεντεύξεις στα δίκτυα PBS, CNN και Fox News, οι οποίες θα μαγνητοσκοπηθούν και θα προβληθούν απόψε στα κεντρικά δελτία τους. Αύριο Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα