Τρακτέρ σε παράταξη, αγρότες σε περίσκεψη

Εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν σκέφτονται να προχωρήσουν σε μπλόκα. Από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, μέχρι την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο η παρουσία των τρακτέρ σε κόμβους εθνικών και επαρχιακών οδικών δικτύων είναι εμφανής. Ο πανελλαδικός «χάρτης» της αγροτικής παρουσίας στους δρόμους έχει ως εξής:

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας,

στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία και όπως μας τόνισε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, σήμερα θα διανεμηθεί στους διερχόμενους κομπόστα και φυλλάδιο με τα αιτήματά τους, έτσι ώστε «να μάθει ο κόσμος ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια».

Στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, παραμένουν οι Θεσσαλοί αγρότες και μετά τις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να γίνει σύσκεψη στον Πλατύκαμπο. Ενισχύουν τις δυνάμεις στα μπλόκα που έχουν στήσει με τα τρακτέρ τους, σε κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδών και οι Σερραίοι αγρότες,

Μπλόκα υπάρχουν στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης – Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου, στη διασταύρωση Μεσοράχης και στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών Καβάλας. Τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις κεντρικές πλατείες των χωριών του νομού Σερρών. Το απόγευμα όλοι μαζί πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινήσεις τους. Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών βρίσκεται επί ποδός, με τα οχήματα της τροχαίας Σερρών να βρίσκονται στα σημεία των αγροτικών κινητοποιήσεων ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

Στη Δράμα μπλόκα υπάρχουν σε τρία σημεία. Στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα.

Στη Φθιώτιδα, τα μπλόκα των αγροτών μετακινήθηκαν, από το Λιανοκλάδι όπου βρίσκονταν, στον χώρο της έκθεσης της Λαμίας χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Μικρότερος αριθμός τρακτέρ παραμένει και σε άλλες περιοχής της Φθιώτιδας, όπως στην Ανθήλη και την Αμφίκλεια.

Στη Ζίτσα των Ιωαννίνων και την Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες βάζουν πετρέλαιο στα τρακτέρ τους και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, από χθες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα το μεσημέρι και ώρα 13:45, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας, έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

-Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

-Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 683168, 2410 683169.

Keywords
Τυχαία Θέματα