ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Επιθετικό χαρακτηρίζει το 59% των Γερμανών το Ισραήλ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Στερν.

Παρόμοια δημοσκόπηση που είχε γίνει το 2009 για το ίδιο περιοδικό έδειξε ότι το 49% των Γερμανών χαρακτήριζε επίσης «επιθετικό» το Ισραήλ.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο

Forsa έδειξε επίσης ότι το 70% των Γερμανών συμφωνούν με την άποψη ότι το Ισραήλ φροντίζει για τα συμφέροντά του χωρίς να ενδιαφέρεται για τις άλλες χώρες. Πριν από τρία χρόνια συμφωνούσε με αυτήν την άποψη το 59%.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, το  36% των Γερμανών έχει «πολύ θετική» γνώμη για το Ισραήλ ενώ το 13% υποστηρίζει ότι το κράτος αυτό «δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης».

Επιπλέον έξι στους δέκα διαφωνούνμε την αντίληψη ότι η Γερμανία έχει «ειδικές υποχρεώσεις» απέναντι στο Ισραήλ λόγω του Ολοκαυτώματος ενώ το 65% επισημαίνει ότι το Βερολίνο οφείλει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Σημειώνεται ότι η  δημοσκόπηση διενεργήθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη μεταξύ 28-31 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα