ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

Τηλεφωνική γέφυρα μεταξύ Κηφισιάς, όπου το σπίτι Σαμαρά, Μαξίμου, όπου βρίσκονταν ο Σίμος Κεδίκογλου, και υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται ο Γιώργος Βερνίκος στήθηκε χθες, μόλις το πρωθυπουργικό επιτελείο έγινε γνώστης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Αντ.

Σαμαράς πληροφορήθηκε τις εξελίξεις στο σπίτι του, διαμηνύοντας εξ αρχής ότι – ακόμη κι αν ο κ. Βερνίκος αποποιείτο της συμμετοχής του στην εξωχώρια εταιρεία, υπήρχε ζήτημα ηθικής τάξης.

Την ίδια στιγμή, ο Σίμος Κεδίκογλου αναζητούσε τον Γ. Βερνίκο προκειμένου να διευκρινισθεί τί θα πράξει, ενώ την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς αναζητούσε στο τηλέφωνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του matrix24.gr, ούτε ο Βερνίκος, ούτε ο Βενιζέλος απάντησαν στα τηλεφωνήματα. Τότε είναι που ο Σαμαράς αποφάσισε ότι, ανεξαρτήτως τί σχεδίαζε να πράξει ο κ. Βερνίκος θα «έθετε εαυτόν εκτός κυβέρνησης».

Τη δουλειά ανέλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος μη βρίσκοντας τον Βερνίκο, τηλεφώνησε στον πολιτικό του προϊστάμενο τον Κωστή Μουσουρούλη «Είναι εδώ, συντάσσει την επιστολή παραίτησής του» φαίνεται ότι είπε ο Μουσουρούλης για τον Βερνίκο, με τον Σίμο Κεδίκογλου να απαντά «πες του πως ο Πρωθυπουργός την έχει κάνει ήδη αποδεκτή».

Και αμέσως μετά, δόθηκε στους δημοσιογράφους η αποδοχή εκ μέρους του Σαμαρά μίας παραίτησης που, μέχρι τότε, δεν είχε επισήμως υποβληθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα