ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΤΥΧΙΕΣ, ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ…

Επιτάχυνση των διαδικασιών επιλογής γενικών γραμματέων και επικεφαλής οργανισμών συμφώνησαν χθες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Λόγο στις επιλογές θέλει να έχει η ΔΗΜ.ΑΡ.


Έξι, πλέον, 24ώρα από την ορκωμοσία της η κυβέρνηση συνεργασίας των Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ όχι μόνον δεν δείχνει δείγματα παραγωγικότητας αλλά, αντιθέτως, εμφανίζεται να… σέρνεται, απόρια

της εγχείρισης Σαμαρά, της υπαναχώρησης Ράπανου, της παραίτησης Βερνίκου.

Η εικόνα διάλυσης του κυβερνητικού σχήματος πριν ακόμα αυτό λάβει ψήφο εμπιστοσύνης συζητήθηκε χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να προχωρήσει ταχύτατα η διαδικασία ορισμού Γενικών Γραμματέων, Διοικητών και Προέδρων Οργανισμών, μέσω των οποίων άλλωστε ασκείται το μέγιστο μέρος της εκτελεστικής εξουσίας.

Κατά πληροφορίες, το ζήτημα έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος και επεσήμανε ότι τα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα προκειμένου να ξεκολλήσει η κυβέρνηση και να αρχίσει να κινείται ο κρατικός μηχανισμός. Σαμαράς και Βενιζέλος φέρονται να συμφώνησαν στην προσέγγιση του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ.

Αργότερα, ωστόσο, πηγές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν την εκτίμηση ότι ο κ. Κουβέλης, πλην της επιτάχυνσης, επιδιώκει να έχει και λόγο στις επιλογές που θα γίνουν, όχι απαραιτήτως τοποθετώντας ο ίδιος στελέχη – κάτι που δεν αποκλείεται – αλλά θέτοντας βέτο σε επιλογές που θα μπορούσαν είτε να προκαλέσουν την κοινή γνώμη είτε να κλονίσουν τις λεπτές εσωτερικές ισορροπίες στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στο στρατόπεδο της Ν.Δ. υπάρχουν ήδη έτοιμες λίστες στελεχών – αν και δεν λείπουν και οι ηχηρές αρνήσεις – ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν το ΠΑΣΟΚ (θεωρείται αυτονόητο ότι ο κ. Βενιζέλος θα θελήσει να τοποθετήσει κάποια στελέχη του) και, πλεον, και τη ΔΗΜ.ΑΡ. που κάθε άλλο ως διακοσμητική δεν αντιμετωπίζει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα