ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ(;) ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ

Στα όρια των προθεσμιών κινείται η κυβέρνηση προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς να μπορέσει να δώσει το παρόν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη η έναρξη.


Καθοριστικό παράγοντα για την πορεία και τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου αποτελεί η μετεγχειρητική εξέλιξη της υγείας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Συνεργάτες του μεσσήνιου πολιτικού δεν έκρυβαν την αγωνία του για τη δυνατότητά του να

δώσει το παρόν, όπως επιθυμεί, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του. Το πλέον πιθανό σενάριο, μέχρι τώρα, είναι ο κ. Σαμαράς να παραστεί για λίγο στην έναρξη της συζήτησης και να κλείσει, όπως προβλέπεται, τις εργασίες της με την ομιλία του, σε περίπου 10 ημέρες από σήμερα.

Θα το επιτύχει; Παραμένει άγνωστο. Και τούτο διότι, ανεξαρτήτως του χρόνου που θα παραμείνει στη Βουλή, η προετοιμασία και μετακίνησή του δεν αποκλείεται να επιβαρύνουν την ομαλή αποκατάσταση του εγχειρισμένου ματιού του. Καθοριστικό ρόλο θα έχουν, προφανώς, οι θεράποντες ιατροί του Πρωθυπουργού, οι οποίοι και θα τον εξετάσουν μέσα στο σαββατοκύριακο και θα αποφανθούν για τα περιθώρια που υπάρχουν να «σπάσει» την εντολή για απόλυτη ακινησία.

Με αυτά ως δεδομένα, οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης (επόμενος Πρόεδρος της Βουλής), Τάκης Μπαλτάκος (Γ.Γ. Κυβέρνησης) και Κ. Μπούρας (Δ/ντης του Γραφείου του Πρωθυπουργού) κατέληξαν να «τραβήξουν» όσο πιο αργά γίνεται την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η οποία κανονικά θα άρχιζε τη Δευτέρα. Πλέον ο χρόνος τοποθετείται την προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου ή την επομένη Πέμπτη, 5 Ιουλίου και η διαδικασία συζήτησης με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο τα μεσάνυχτα αντίστοιχα.

Οι χρόνοι της κυβέρνησης αλλά και ο προγραμματισμός της κυβερνητικής δράσης συζητήθηκαν και κατά τη συνάντηση που είχαν χθες οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης στο σπίτι του πρώτου, στην Κηφισιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα