Το «παράνομο» πρόγραμμα της ΕΡΤ ζωντανά στο matrix24.gr

Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιόφωνο σταμάτησαν ξαφνικά να εκπέμπουν το βράδυ της Τρίτης 11 του Ιουνίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης και η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου Οικονομικών. Στο Ραδιομέγαρο έχουν διακοπεί οι τηλεφωνικές γραμμές και η πρόσβαση στο internet (από τον πάροχο ΟΤΕ, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης). Ωστόσο, η διαδικτυακή μετάδοση γίνεται μέσω

ενός βαν της EBU που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ. Εκεί οι εργαζόμενοι στέλνουν εικόνα και ήχο σε δορυφόρο που έχει παραχωρήσει η EBU ώστε να τη λαμβάνουν τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η εμφάνιση της ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) από την Digea με νέα γραφικά έφερε απαξιωτικά σχόλια και αρνητικές αντιδράσεις. Από την πλατφόρμα της Digea άρχισαν να αναμεταδίδονται ξανά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, BBC, DW, TV5 και ΡΙΚ, τα οποία είχαν «κοπεί» μαζί με το σήμα της ΕΡΤ.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: «Δεν συναινούμε στο μαύρο»

«Οι ραδιοτηλεοπτικές μονοδιάστατες συνεντεύξεις είναι ενδεχομένως χρήσιμες για την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, αλλά δεν συμβάλουν θετικά στην εξεύρεση λύσης» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. Επαναλαμβάνουν ότι «δεν εμποδίζουν καμία διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, καθώς και των στοιχείων προϋπηρεσίας κ.λ.π που αφορούν τους συναδέλφους της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και όπου αλλού», υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να “σφραγίσουνε” ραδιοφωνικά στούντιο και πλατό και να συναινέσουνε να βγει μαύρο στο σύνολο των δημοσίων συχνοτήτων, ούτε για ένα λεπτό της ώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα