Συγκρούεται στον …τοίχο των ισλαμιστών η μεταβατική κυβέρνηση

Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει μπροστά της ένα τεράστιο έργο να φέρει εις πέρας προκειμένου να επανέλθει η χώρα σε καθεστώς πολιτικής διακυβέρνησης και να διασωθεί η οικονομία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το έργο αυτής της κυβέρνησης θα είναι δύσκολο καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα έχει επέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Άντλι Μανσούρ, ορκίστηκε την Τρίτη ενώπιον 33 υπουργών (κυρίως φιλελεύθερους και τεχνοκράτες) ως πρόεδρος του κράτους,

αντικαθιστώντας τον Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος απομακρύνθηκε στις 3 Ιουλίου από την εξουσία, εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν πολίτες ζητώντας την ανατροπή του.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι επιμένει ότι ο πρώην πρόεδρος πρέπει να επιστρέψει στην εξουσία, ενώ απέρριψε κάθετα τη μεταβατική κυβέρνηση, η οποία έχει ως επικεφαλής τον Μανσούρ και πρωθυπουργό τον οικονομολόγο, Χαζέμ ελ-Μπεμπλάουι.

«Είναι μια παράνομη κυβέρνηση, με ένα παράνομο πρωθυπουργό και ένα παράνομο υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας, Τζεχάντ ελ-Χαντάντ. «Δεν αναγνωρίζουμε κανένα από αυτούς. Δεν αναγνωρίζουμε καν την εξουσία τους ως εκπροσώποι της κυβέρνησης», είπε. Οι υπουργοί ανέλαβαν καθήκοντα μόλις λίγες ώρες αφότου 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 260 τραυματίστηκαν όταν υποστηρικτές της Αδελφότητας συγκρούστηκαν στο κέντρο του Καΐρου με τις αστυνομικές αρχές.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Σινά

Εν τω μεταξύ, άνδρες με κινητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους και πολυβόλα επιτέθηκαν, την Τρίτη, σε αιγυπτιακή στρατιωτική βάση στη χερσόνησο του Σινά, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας δύο αξιωματικούς, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας.

Δυνατές εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν στο στρατόπεδο στην πόλη Ράφα, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές. Δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ποιοι ευθύνονται για την επίθεση. Τα τελευταία δύο χρόνια, ισλαμικές ομάδες έχουν εντείνει τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και στρατιωτών. Οι επιθέσεις έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, αναφέρει το Ρόιτερς, ιδιαίτερα μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα