Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Η χθεσινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ήταν έντονη με σκληρές εκφράσεις όπως «προδότες» από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για «δικτατορία» από το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για «ραντεβού στα γουναράδικα» φράση του Άρη Βελουχιώτη που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Διαμαντόπουλος, ενώ για θλιβερή κυβέρνηση έκανε λόγο ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Τελικά

το πολυνομοσχέδιο πέρασε με επιτυχία το σκόπελο της ένστασης αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για πέντε διατάξεις του.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις σύμφωνα με τις οποίες ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ και αφαιρείται η ΚΥΑ για την κατάρτιση των προϋπολογισμών, η οποία όριζε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων από τον Γενικό Δ/ντη Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ενώ εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι σχολικοί φύλακες που έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το βράδυ οι εργαζόμενοι θα δώσουν εκ νέου ραντεβού στο Σύνταγμα.

Στο μεταξύ, κλειστοί παραμένουν και σήμερα όλοι οι δήμοι της χώρας

Πιο ειδικά τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) διοργανώνουν στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Σημειώνεται ότι οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών

Στις 11 το πρωί επίσης στην Κλαυθμώνος η ΠΟΕΟΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση ενώ συγκεντρώσεις των μελών της έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στις 19:00 η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, με την ΑΔΕΔΥ να προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων όλο το επόμενο διάστημα στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα