ΤΟ ΝΕΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Νέο ψαλίδισμα θα υποστούν το επόμενο διάστημα οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών καθώς η τρόικα έδωσε τις εντολές της: κόψτε τα ειδικά μισθολόγια. Πότε έρχονται οι αλλαγές και τι μειώσεις θα δούνε στις αποδοχές τους οι γιατροί.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των νοσοκομειακών γιατρών καθώς τους περιμένουν νέες περικοπές στους μισθούς λόγω μνημονίου.

Πιο φτωχούς θα κάνει το τσεκούρωμα των ειδικών μισθολογίων

που επιβάλει άμεση η τρόικα, τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Οι γιατροί που έχουν δει ήδη τα χρήματά τους να μειώνονται δραματικά, θα χρειασθεί να ζήσουν και πάλι με λιγότερα καθώς δε θα αποφύγουν νέα μείωση 12% και ψαλίδισμα ειδικών επιδομάτων.

Οι δανειστές μας επιδιώκουν άμεσα μαχαίρι ακόμη και κοντά στο 12% στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών και μάλιστα αναδρομικά.

Η μείωση των μισθών που θα επιφέρει στην κυβέρνηση περίπου 200 εκατ. ευρώ συνολικά, είναι πιθανό να έρθει μέσω της κατάργησης ειδικών επιδομάτων, όσα δηλαδή έχουν απομείνει στους γιατρούς.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα και τόσο άμεσα θα κοπούν και τα χρήματα που παίρνουν οι γιατροί.

Πάντως η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών  (ΟΕΝΓΕ) και ο πρόεδρός της Δημήτρης Βαρνάβας έχουν τονίσει πολλές φορές πως μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα