«ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ… ΒΡΕΙ» ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τρεις παραιτήσεις σε διάστημα 15 ημερών αποτελεί ρεκόρ για κυβέρνηση. Οργή στο Μαξίμου για την… απόδραση Νικολόπουλου. «Ήθελε να είναι υπουργός» σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.


Δεν φθάνει η σκληρή πραγματικότητα της τρόικας, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές λακκούβες στις οποίες εξακολουθεί να πέφτει. Είτε λόγω λάθος εκτίμησης, είτε λόγω λανθασμένων χειρισμών, είτε – αρχικώς – εξαιτίας προβληματικών επιλογών, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά

«μετρά» ήδη το απίστευτο ρεκόρ των τριών απομακρύνσεων υπουργών σε διάστημα δύο εβδομάδων. Βασίλης Ράπανος, Γιώργος Βερνίκος και, χθες, ο Νίκος Νικολόπουλος αποτελούν τους υπουργούς που εγκατέλειψαν με τον ένα ή άλλο τρόπο το κυβερνητικό πλοίο πριν αυτό καν αρχίσει το ταξίδι του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν με αμήχανη συγκαταβατικότητα τις επισημάνσεις για την προβληματική σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, ευελπιστώντας ότι – βοηθούντος του θέρους – δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, αν και μόνον και μόνον τα μέτρα που ζητά η τρόικα επαρκούν για να δημιουργήσουν φυγόκεντρες συνθήκες, ειδικά σε υπουργεία πρώτης γραμμής.

Ο υφυπουργός που ήθελε να είναι υπουργός

Κάπως έτσι περιγράφουν στο Μαξίμου την περίπτωση Νικολόπουλου, υπενθυμίζοντας ότι κατά την «επανάσταση» των 21 βουλευτών που στη συνέχεια αποτέλεσαν τον πυρήνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Νικολόπουλος ήταν εκ των φανατικών υποστηρικτών της στάσης του Αντώνη Σαμαρά και ένας εκ των βουλευτών που υπερψήφισαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Γαλάζια κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι ο κ. Νικολόπουλος ουδέποτε «χώνεψε» ότι δεν ήταν ο ίδιος υπουργός Εργασίας. Άλλωστε, είναι παλαιότερος του κ. Βρούτση ενώ διετέλεσε την τελευταία διετία και αρμόδιος τομεάρχης. Κομματικοί παράγοντες που τον συνάντησαν ισχυρίζονται ότι ουδέποτε έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός αυτό, χωρίς όμως να εξηγούν γιατί εν τέλει αποδέχθηκε μία πρόταση αυτή του υφυπουργού που, κατά την άποψή του, ήταν μάλλον υποτιμητική.

Ωστόσο, ο κ. Νικολόπουλος είχε «ενοχλήσει» το Μαξίμου και πριν τη χθεσινή ημέρα. Λίγο οι συνεχείς τηλεοπτικές του εμφανίσεις – όπου ήταν εμφανώς από ένα σημείο και μετά εκτός γραμμής – λίγο τα παρασκήνια των εφημερίδων που τον έφεραν να ζητά από το ΣΔΟΕ να υπάρξει ευνοϊκή αντιμετώπιση σε φίλο του επιχειρηματία, λίγο οι επί προσωπικού πρωτοβουλίες του – όπως το προσωπικό μέμο που έδωσε στον Χορστ Ραιχενμπαχ κατά τη συνάντησή τους προ εβδομάδος – βάρυναν το κλίμα για τον βουλευτή Αχαΐας.

Και χθες γράφηκε η τελευταία πράξη. Η επιστολή Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό δεν δημοσιοποιήθηκε, παρά μόνον η δημόσια δήλωση παραίτησής του. Κατά τον βουλευτή, στην επιστολή αναφέρει τη διαφωνία του με την κυβερνητική τακτική για την επαναδιαπραγμάτευση, ζητώντας να τεθούν άμεσα θέματα όπως της μετενέργειας, των συλλογικών συμβάσεων κ.α.

Κατά το Μαξίμου, στην επιστολή ζητείται – εμμέσως πλην σαφώς – να του δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και ρόλος στη διαχείριση τ

Keywords
Τυχαία Θέματα