Το φιλικό παιχνίδι της… λιτότητας

Όχι άδικα αφού στην εν λόγω φιλική αναμέτρηση συγκρούονται οι εθνικές ομάδες δύο χωρών που δοκιμάστηκαν (και δοκιμάζονται) από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, συνέπεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα, ο Φερνάντο Σάντος περισσότερο πολιτικολόγησε παρά ασχολήθηκε με την αναμέτρηση.

Ετσι και αλλιώς το παιχνίδι είναι φιλικό, κάτι που σημαίνει ότι ο Πορτογάλος εκλέκτορας θα δοκιμάσει

νέα πρόσωπα και σχήματα. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι στην αποστολή της Εθνικής δεν βρίσκεται ούτε ένας ποδοσφαιριστής που έδωσε το παρών στο ένδοξο Euro της Πορτογαλίας.

Τόσο ο Καραγκούνης όσο και ο Κατσουράνης έμειναν εκτός πλάνων του Σάντος κάτι που σημαίνει ότι τη δουλειά θα την κάνει η νέα φρουρά. Εκτός έμεινε επίσης ο Γκέκας ενώ το περιβραχιόνιο του αρχηγού θα πάει πιθανότατα στον Σαλπιγγίδη.

Η αποστολή της Ελλάδας: Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Περιστερίδης (Πανιώνιος), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Κ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Σιόβας (Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζιόλης (ΑΠΟΕΛ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Δημούτσος (Ατρόμητος), Κονέ (Μπολόνια), Ταχτσίδης (Ρόμα), Νίνης (Πάρμα), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ).

Η Ιρλανδία του Ιταλού θρύλου των πάγκων Τζιοβάνι Τραπατόνι αντιμετωπίζει επίσης το παιχνίδι ως ένα καλό τεστ. Είναι γεγονός ότι η κακή παρουσία της ομάδας στα τελικό του Euro 2012 έχει αυξήσει την πίεση στο πρόσωπο του ιταλικού εκλέκτορα ο οποίος πάντως δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα ενός φιλικού ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα