Το Twitter εκλέγει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

13:39 2/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Πρόκειται για μια ψηφοφορία που διοργανώνει το δημοφιλές αγγλο-γερμανικό blog http://twittprognosis.wordpress.com/about/, γεγονός που εξηγεί αφενός την προτίμηση των ψηφοφόρων στους Γερμανούς, αλλά και τα λάθη, όπως για παράδειγμα ότι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα είναι υποψήφια και μάλιστα στηρίζεται από την ομάδα των ακροδεξιών. Για

την αποκατάσταση της αλήθειας, η ευρωβουλευτής που εκλέχθηκε με το ΛΑΟΣ και πλέον έχει προσχωρήσει στη ΝΔ και μάλιστα θα είναι υποψήφια εκ νέου για το ευρωκοινοβούλιο, ήταν επικεφαλής της ευρωομάδας των ακροδεξιών μέχρι και πριν από ένα μήνα.

Αναλυτικά, στη πρόγνωση που κάνει το twitter μέσω της ψηφοφορίας των χρηστών του, ο υποψήφιος με την ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις αγγίζοντας το 38%. Το ενδιαφέρον σε αυτό, είναι μέσα σε ένα μήνα έχει αυξήσει τις ψήφους του, κατά 16,3%.

Η υποψήφια Γερμανίδα, της Πράσινης Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Σκα Κέλερ, έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των χρηστών του Twitter. Με ποσοστό 15,7% φαίνεται πως η «πράσινη» υποψήφια, κερδίζει έδαφος.

Μερικές ψήφους πιο πίσω έρχεται και ο υποψήφιος με την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, Αλέξης Τσίπρας. Με ποσοστό που αγγίζει το 15,5% ο Έλληνας πολιτικός φαίνεται να λαμβάνει τις ψήφους του κυρίως από τις νότιες χώρες και τη Γαλλία. Πάντως, είναι σαφές πως η υποψηφιότητα του, ευνοείται από την αποχή του Μόντι με κέρδος 6,2%.

Ο κέντρο-δεξιός υποψήφιος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «σκοράρει» 13,3 % στις προτιμήσεις των χρηστών του Twitter και έρχεται τέταρτος. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να είναι αρκετά καλύτερο από το αντίστοιχο 6,2% που είχε λάβει το προηγούμενο διάστημα.

Πέμπτος κατά σειρά στη ψηφοφορία έρχεται ο υποψήφιος με τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκάι Φερχόφσταντ. Ο Φερχόφσταντ που διαδέχεται τον Μόντι, έχει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στην πρόγνωση του Twitter, αγγίζοντας το 6,9%.

Το 2% σε ψήφους αγγίζει και η «ακροδεξιά υποψήφια Νίκη Τζαβέλα» αναφέρει το blog.

Τέλος, την εμφάνιση της, στην επιλογή της δημοσκόπησης του Twitter, έκανε μια νέα υποψήφια. Η Amelia Andersdotter που είναι υποψήφια για το ανεπίσημο κόμμα των πειρατών, κατάφερε να συγκεντρώσει 3% της ψηφοφορίας, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της.

Η επιλογή «Άλλοι» στη ψηφοφορία του Twitter, έλαβε ποσοστό 5,5 %.

Keywords
Τυχαία Θέματα