Ο Α. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στις 2/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο:

Δημοσιογράφος: Θα είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά;

Α. Παπαδόπουλος: «Θα επικυρωθεί το Σάββατο η υποψηφιότητά μου, όπως και οι υπόλοιπες του ευρωψηφοδελτίου».

* Για τη δήλωση του Σπ. Λυκούδη στην εκτελεστική επιτροπή για "σκοταδιστικού τύπου ανακοίνωση" σε βάρος του Γρ. Ψαριανού:

«Δεν είναι
καθόλου συνηθισμένο να βγαίνουν ανακοινώσεις αποδοκιμασίας. Τουλάχιστον το προηγούμενο διάστημα και όταν υπήρχαν διαφοροποιήσεις από άλλα στελέχη, από άλλους βουλευτές, ποτέ δεν υπήρχε ανακοίνωση που να αποδοκιμάζει κάποιον βουλευτή, σε σχέση με τις απόψεις του... Πάντα η λογική του εσωτερικού εχθρού είναι εύκολη -πολύ συνηθισμένη στην Αριστερά, ιδίως σε παλαιότερες και σκοτεινές εποχές-, αλλά νομίζω ότι δεν αποδίδει. Είναι εντελώς αντιπαραγωγική και δεν συνάδει καθόλου με τις ημέρες και τα γεγονότα που ζούμε».

Δημοσιογράφος: Συμμερίζεστε τον χαρακτηρισμό "σκοταδιστικού τύπου";

Α. Παπαδόπουλος: «Θεωρώ ότι τέτοιες ανακοινώσεις δεν συμβάλλουν, δεν βοηθούν, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν βουλευτή, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός, ένα πρόσωπο το οποίο έχει πολύ ιδιαίτερη φωνή, πολύ μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ψαριανός, στις τελευταίες εκλογές, πήρε σχεδόν τετραπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο υποψήφιο. Άρα, κατά την εκτίμησή μου, όσα είπε ο κ. Ψαριανός, έστω και με τον δικό του τρόπο, αποτελούν όχι επίθεση στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά κραυγή αγωνίας και για τη Δημοκρατική Αριστερά και για τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς».

* "Αυτό που χρειάζεται η Δημοκρατική Αριστερά είναι σαφές στίγμα":

«Θεωρώ ότι αυτό που χρειάζεται -στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και αν το καταφέρουμε θα πάμε καλά-, είναι σαφές στίγμα. Να στηρίζουμε μεταρρυθμίσεις, να στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα σε σχέση και με τα δικαιώματα στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. Πρέπει και σε αυτό να ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος. Νομίζω όμως ότι το μεγαλύτερο βάρος αυτό το διάστημα πρέπει να δοθεί στις μεταρρυθμίσεις και στην ανάδειξη των ζητημάτων, που σχετίζονται με την Ευρώπη».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια λογική που ακούω και ως επικριτικό σχόλιο από την πλευρά του κόμματός σας, ότι παρά το γεγονός ότι συνεδριάζουν τα όργανα, εν τούτοις οι αποφάσεις λαμβάνονται σε έναν πολύ στενό κύκλο κομματικών στελεχών υπό τον πρόεδρο, είναι έτσι;

Α. Παπαδόπουλος: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Έτσι γίνεται σε όλα τα κόμματα. Πάντα ένας στενός πυρήνας συνεδριάζει, αποφασίζει και προωθεί τις αποφάσεις. Ανεξάρτητα αν αυτό αρέσει ή όχι. Υπήρχαν αποφάσεις που κάποια περίοδο μπορεί να λαμβάνονταν σε πολύ κλειστό κύκλο και επειδή μου άρεσαν, δεν αντιδρούσα. Άρα πάντα έτσι γίνεται στα κόμματα. Μακάρι να μπορούσαμε να το αλλάξουμε. Θα ήταν πολύ πιο δημοκρατικό, πιο ωραίο, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο εύκολο».

* Για την αντίδραση του Φ. Κουβέλη στα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης μετακίνησής του στην προεδρία της Δημοκρατίας:

Δημοσιογράφος: Είναι εχθρικά αυτά τα δημοσιεύματα;

Α. Παπαδόπουλος: «Εμένα δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, ούτε να μιλάω για συμφέροντα, ότι κάποιοι κρύβονται πίσω... Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ τιμητικά τα όσα λέγονται για τον κ. Κουβέλη, ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για την προεδρία της Δημοκρατίας. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά, το κύρος, το ήθος, μια κρυστάλλινη διαδρομή και κοινωνικές ευαισθησίες. Όμως, όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα το πρωί -και είμαι απολύτως υποχρεωμένος να το σεβαστώ-, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η θέση αυτή, οπότε νομίζω ότι κλείνει η συζήτηση, από την στιγμή που -όπως και ο ίδιος δήλωσε-, δεν τον ενδιαφέρει. Αυτό έχει σημασία.
Σας λέω όμως ότι -κατά την γνώμη μου-, αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ θα ήθελα πολύ να είναι από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα