Στουρνάρας: Δεν κινδυνεύουν οι ελληνικές τράπεζες

13:39 2/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι εάν περισσέψουν χρήματα από το ποσό των 11 εκατ. ευρώ μετά το τέλος των διαδικασιών αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, τα χρήματα θα διατεθούν προκειμένου να καλύψουν το ελληνικό χρέος. Όσον αφορά την εμπλοκή του ΔΝΤ στο νέο μηχανισμό εποπτείας και εξυγίανσης των τραπεζών, ο Γιάννης

Στπουρνάρας υπογράμμισε ότι τέτοιο ζήτημα δεν έπεσε στο τραπέζι.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ερώτημα δεν προήλθε από Έλληνα δημοσιογράφο αλλά από ρεπόρτερ των Financial Times. «Δεν έχω κάνει καμία τέτοια συζήτηση με κανένα, είναι θέμα του πρωθυπουργού και της Βουλής να αποφασίσουν, χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στο υπουργείο Οικονομικών», απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

«Για πρώτη φορά υπουργοί Οικονομικών και Κομισιόν συζήτησαν τις προτάσεις που έκανε τον Ιανουάριο η Κομισιόν για τραπεζική ενοποίηση», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας στη συνέντευξη Τύπου του Ecofin που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00. Οι υπουργοί είπαν ότι μπήκε η βάση αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα σε τεχνικό επίπεδο και μετά το Πάσχα, επισήμανε. Ο δε Τζόναθαν Φόουλ, Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν υπογράμμισε πως οι αποφάσεις για την τραπεζική ένωση, το σημαντικότερο βήμα της Ε.Ε εδώ και πολλά χρόνια είναι το αποτέλεσμα των μέτρων που έλαβε η Ε.Ε για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Πρωτύτερα ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε χθες το Ecofin για την Ελλάδα. «Γενικά, είμαι ικανοποιημένος. Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs). Ήταν ένα πολύ πλούσιο ECOFIN και Eurogroup».

Keywords
Τυχαία Θέματα